Mærk lyden

DR

Mærk lyden - 31. maj 2022

Vært: Goodluck Casper Bach Hegstrup.


Det perfekte offer III

DR

Det perfekte offer III - 7:7 Et andet sted

Kvinderne er overraskede, da de får at vide, at fysioterapeuten helt lovligt kan arbejde med sårbare mennesker. Emil undersøger, hvad der skal til for, at en domstol kan forbyde en behandler at arbejde med en bestemt målgruppe.
På Christiansborg vækker kvindernes fortællinger nu også opsigt.


Lytterkroen

DR

Lytterkroen - 22. maj 2022

Vært: Charlotte Mørck.


Pletter i min hjerne

DR

Pletter i min hjerne 4:4 - Kapløb med tiden

Arbejdslivet betyder meget for Mine, der arbejder som radiovært og journalist. Men hvis man skal stole på statistikkerne, har hun kun få år tilbage på arbejdsmarkedet, før hun går på førtidspension på grund af sin diagnose. Sklerosen kommer måske til at tage ting fra Mine hele livet, og én af de ting, hun ville savne mest er arbejdet. Hun møder en anden arbejdsnarkoman med sklerose, der nu er førtidspensionist, og prøver at vænne sig til tanken om en sygdom, der forandrer hele livet.
Medvirkende:
Matthias Kant, Overlæge på Sygehus Sønderjylland.
Line Vejlgaard-Laursen, Psykolog på Sclerosehospitalet i Haslev.
Christina Timm, sklerosepatient.
Martin Fredsted Kjær, kæreste.
Tilrettelæggelse: Mine Suurballe.
Redaktør: Mette Willumsen.


Dan Rachlin og de falske profiler

DR

Dan Rachlin og de falske profiler 4:4 - Scammerjagt i Afrika

Dan Rachlin har alliereret sig med en hjælper, der går på jagt efter en love scammer på en netcafé i Ghana. Det lykkes Dan at få fat i selveste Facebook, som har et stort ansvar i forhold til at bekæmpe svindel på deres platforme. Og så nægter Dan at give op, før han selv har talt med en scammer.
Medvirkende: Camilla Nielsen-Englyst, journalist i Ghana.
Godfred, ejer af internetcafe i Ghana.
Martin Ruby, politisk chef for Facebook i Norden.
Anonym love scammer fra Ghana.
Anonym, love Scammer fra Uganda.
Vært: Dan Rachlin.
Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried.


Mesterværker

DR

Mesterværker - Den stiger op i øst

Solen, den smukke, den skinnende, den varmende, den livgivende, den voldsomme sol! Solen, der stiger af havets skød - og op over bilkirkegården. Mesterværker laver en solhilsen i selskab med komponister som Edvard Grieg, Haydn og Thøger Larsen og forfattere som Inger Christensen, Ian McEwan og Shubidua. Velkommen til en varm omgang.
Solister og programværter: Mathias Hammer og Klaus Rothstein.
www.dr.dk/p2


Farligt spil

DR

Farligt spil 4:4 - Slutspurt

De tre venner tilkalder hjælp for at sætte slutspurten ind og få vundet Anders' tabte penge tilbage. Og så har de også lige nogle ting, som de gerne vil vende med direktøren for spilbranchen. For tager bettingfirmaerne egentlig nok ansvar for at forhindre, at deres kunder ender i ludomani?
Medvirkende: Albert Skovgaard Bisgaard, Magnus Levinsen og Anders Tafteberg Sørensen.
Tilrettelægger og producer: Nicholas Durup Thomsen.
Mix: Emil Rothstein-Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Kostskolen

DR

Kostskolen 8:8 - "En katastrofe"

Forstander Morten Ulrik Jørgensen er blevet fyret efter en række afsløringer og nu er spørgsmålet, hvem der i sidste ende har ansvaret for det årelange svigt, der ser ud til at have været på Havregården.


På værkstedet

DR

På værkstedet - med sangeren og harpenisten Selma Judith

Psykologiprofessor Lene Tanggard har brugt et helt liv på at udforske kreative processer. Hvad inspirerer os, hvordan kommer vi på de ideer vi gør og hvilken rolle spiller den musik vi eventuelt lytter til undervejs? Det er det Lene Tanggaard vil undersøge, når hun nu tager rundt i Danmark og hver uge åbner døren til en velkendt danskers kreative værksted.
Vært: Lene Tanggaard.
www.dr.dk/p2


Nyborg Station

DR

Nyborg Station - 26. maj 2022

På Nyborg Station mødes aktuelle sange med klassikerne. Her er gæster fra musikkens verden, musik på ægte vinyl, klip fra musikkens historie og altid et bud på dagens bedste cover.
Vært: Jesper Nyborg.


Det gode skib

DR

Det gode skib 2:2 - Krigen

Drevet af eventyrlyst og idealisme sejler sygeplejersken Edith med hospitalsskibet Jutlandia til Korea-krigen i begyndelsen af 1950'erne. Skibsdrengen Vang på 16 år tager også med, selvom han på ingen måde er idealistisk motiveret. Han vil ud for at tjene penge og for at se verden. Både Edith og Vang chokeres af krigens virkelighed, da skibet kaster anker ud for Koreas kyst, og deres liv forandres af togterne med Jutlandia.
Vang Frederik Rasmussen er 87 år i dag og formentlig den sidste overlevende til at fortælle om Jutlandia, indefra. Det gør han sammen med afdøde Edith Nybo Jacobsen, som omhyggeligt skrev dagbog om sine oplevelser som sygeplejerske ombord på skibet.
Medvirkende: Vang Frederik Rasmussen, skibsdreng på Jutlandia.
Helle Juhl, journalist og forfatter.
Edith Nybo Jacobsens dagbog er indtalt af Sara Røjkjær Knudsen.
Tilrettelæggelse og klip: Sara Røjkjær Knudsen.
Speak: Anders Aamand.
Redaktø


Soft Spot

DR

Soft Spot: Er vi blevet bedre til at bolle i 2021?

Er det normalt at gå i seksuelt vinterhi, når vi nærmer os december? Og hvorfor synes vi, at fødder er begyndt at blive så hot?! I årets sidste afsnit af Soft Spot (omg) taler vi om, hvad vi har lært om sex i løbet af det forgangne år - og hvad der er sket hjemme i soveværelserne hos jer, der lytter med! Vi oversharer nyfundne præferencer, gennemgår lytterbeskeder og ringer til gamle gæster for at få en status på alt fra kønssygdomme til dating-opdateringer. Og så skal vi tage en heartbreaking afsked med en ganske særlig person.
Værter: Anna Lin og Amanda Wendel.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Keyboard på P6 BEAT

DR

Keyboard på P6 BEAT - 22. apr 2021

Musiker Michael Møller og vært Camilla Jane Lea dyrker tangentinstrumenter som keyboards, synthesizers, klaver, orgel og alt indimellem sammen med en musikergæst hver torsdag.
Gæst: Soffie Viemose fra Lowly.


Kiggerpigen

DR

Kiggerpigen 5:5

Én ting er sorgen og traumerne efter en katastrofe, men hvordan fortsætter man sit liv, når man har mistet sit eneste barn? Hvordan kom Kiggerpigens forældre videre?
Stine Ellerbæk mødes igen med Kiggerpigens efterkommer, Signe Lütken, som har hørt fortællingen om Kiggerpigen, siden hun var barn, men som voksen og mor til en pige, ikke længere identificerer sig med barnet der døde, men med moderen, som mistede sit eneste barn.
Medvirkende: Signe Elisa Lütken, Morgan Allentoft, Inge Monberg, Peter Birkelund.
Original musik: Simon Kvamm.
Tilrettelæggelse og redigering: Stine Ellerbæk.
Producer: Torben Brandt.
Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk


Det brændte bordel

DR

Det brændte bordel 7:7 - Opgøret

Min polske kollega Patryk har fået fat på en tidligere prostitueret, der har arbejdet for brødrene i Danmark.
Og hun kommer med helt nye oplysninger, der tyder på, at en konflikt mellem rivaliserende bordelbander i Polen er flyttet til Danmark.


Booster

DR

Booster: Hvordan bliver ferie værdifuld for forretningen?

29-årige Seda Gärtig startede sin egen virksomhed i maj måned, hvor hun producerer og sælger vegansk smørepålæg. Hun kan mærke, at der allerede er brug for at træffe nogle beslutninger på vegne af forretningen og drømmer derfor om at bruge juleferien aktivt til at tænke over det næste skridt for virksomheden. Booster vært Trine Hansen og lektor ved CBS, Claus Varnes hjælper Seda med at forvandle juleferien med dens tid til refleksion til et værdifuldt afbræk for virksomheden.
Vært: Trine Hansen.
Medvirkende: Seda Gärtig, indehaver af Sedas Plantekøkken. Claus Varnes, lektor CBS med speciale i beslutningsprocesser.
I redaktionen: Sara Røjkjær Knudsen og Diana Bach.
Redaktør: Jesper Langballe.


Guld og grønne skove

DR

Guld og grønne skove: Wirtschaftswunder 2.0

Brint er det nye sorte, som heldigvis kan blive grønt: Brint er blevet big business, og fremtidens energikilde, som ikke alene kan og skal udvindes ude i Nordsøen, men også være selve drivmidlet for tungindustrien i resten af Europa. De nye forretningsmuligheder er så attraktive, at private investorer slet ikke har tid til at vente på politikerne. Det danske investeringsselskab Copenhagen Infrastructure Partners har allerede overhalet de regeringschefer, som mødtes i Esbjerg i sidste uge: CIP er parat til at have verdens første energi-ø klar i Nordsøen allerede i 2030, uden statsstøtte. Hør om det økonomiske mirakel. Men også om de mulige barrierer. Hør professor i elteknologi ved DTU, Jacob Østergaard, forklare, hvorfor vindmølle-projekterne kan tage så lang tid at opføre. Og til sidste tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, formand for Moderaterna. Hvor nervøs er han efterhånden for både sin egen aktieportefølje og en sam


Venner - med Kristine Sloth

DR

"Angstanfald: Sig ikke til mig, at jeg ikke skal græde" - gæst: Sophie Agertoug

Sophie og Kristine er begge 22 år gamle. Og så lever de med både hverdagsangst og anfald af angst. Derfor er de gode til at støtte hinanden i forhold til angsten. Det styrker deres venskab.
Der findes ifølge begge stort set ikke nogen opskrift på at hjælpe din ven eller veninde, som har angst. Dét, der virker den ene dag, virker måske ikke den næste. To ting hjælper dog altid Sophie; at hendes nærmeste er okay med, at hun græder. Og at hun kan få lov til at være åben og sige, hun har det svært, men også bliver respekteret i, at hun ikke vil tale om det.
Vært: Kristine Sloth.
Producer: Ninette Birck.


Nede Mette

DR

Nede Mette


Superfan

DR

Superfan - Øen 8:8 - var det det hele værd?

Det er blevet finaletid og Frederik og Kasper har Øens poet Monica med i studiet når de ringer rundt til programmet deltagere. Jan fortæller om at komme tilbage som et nyt menneske, Jeppe fortæller om at tabe sig 23 kilo på en måned, Thomas om drama på øen og programmets producer René besvarer lytternes spørgsmål.
Værter: Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb.
Produceret for DR af Firkantede øjne.


Køn i dur og mol

DR

Køn i dur og mol 4:4 - Glemmebogen

I denne episode spejder vi efter de kvindelige komponister i opslagsværker, blandt udgivne noder og på koncertprogrammerne. Mange er gået i glemmebogen, og det er kun ved særlige lejligheder og fejringer som f.eks. kvindernes kampdag, at man gør sig umage med at finde musikken frem. Men kan det fortsætte sådan?
Vært og tilrettelæggelse: Stine Danving og Iben Mogensen.
www.dr.dk/p2


Oh Freedom!

DR

Oh Freedom! 5:5 Alright

Femte og sidste afsnit stiller skarpt på den sorte protest i nyere tid og forsøger at forstå den gennem hiphop-bevægelsen og et af vor tids største navne indenfor genren: Kendrick Lamar. Det gælder Black Lives Matter hymnen Alright.
Medvirkende: Civil Rights-aktivist og musiker Dale Smith, lærer Stephanie Jean Jackson og chefredaktør Rune Lykkeberg.
Vært og tilrettelægger: Naya Buric.
www.dr.dk/p8jazz


Det terapeutiske løg

DR

Det terapeutiske løg 5:5 - Thomas Rode

For Thomas Rode har køkkenet været et præstationsrum, hvor han kunne blive presset helt ud til kanten. Men også et sted, der fik ham til at ændre retning i sit liv.
Thomas og Mikkel laver østers med blodpølse og æg.
Gæst: Thomas Rode, kogebogsforfatter og tidl. køkkenchef på Kong Hans.
Vært og tilrettelægger: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Kasper & Kærlighedssangen

DR

Walter Voit on Adaptive 3D and Microarchitecture Innovation

Adaptive 3D is an innovative company that partnered with Desktop Metal and UT Dallas. Walter Voit discusses the innovation behind microarchitecture within material manufacturing and how partnerships in Richardson, Texas, have created a thriving innovation ecosystem. Innovating 3D Printing and University Research At Adaptive 3D, Walter focuses on using 3D printing to produce additive materials. […]


Kalas

DR

Kalas - 27. maj 2022

En time med party anthems mixet af Helle Helle.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Sus På

DR

Sus På - 31. dec 2021

Hav og Kamal formidler urbanmusikken dansk som internationalt og sætter Sus på livet.
Produceret for DR af Ravage Management.


Muffs Weekendklub

DR

Muffs Weekendklub med Calby & Adnan Al-Adhami

Ugen bliver rundet af og weekenden bliver skudt i gang, når Frederikke Muff og hendes klubmedlemmer inviterer dig ind i Klubhuset til ugens puls, aktualitet og selvfølgelig den bedste weekendstemning samt en perlerække af hits.
Vært: Frederikke Muff.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Hit med weekenden

DR

Hit med weekenden - 9. jan 2022

Vært: Ole Tøpholm.


Stikket dybere

DR

Stikket dybere: Slut med massevaccination?

Stikket Dybere takker af for nu, men der er masser på plakaten i sidste udsendelse.
Danmark ruller fjerde stik ud til særligt sårbare, men debatten går nu i Storbritannien: Skal vi stoppe ved tredje stik og sætte punktum for massevaccination i den brede befolkning? Vi tager diskussionen.
Pfizers tabletbehandling ventes snart at blive tilgængelig herhjemme. Men hvilke behandlinger findes der lige nu? Og er det rimeligt, at uvaccinerede tilbydes dyre tabletbehandlinger, når de har fravalgt vaccinen?
Omikron får EU-landene til at splittes i coronahåndteringen. Hvor Spanien vil betragte corona på lige fod med influenza, har Østrig strammet grebet gevaldigt. Hvad betyder det for EUs coronapas? I Dagens Indstik taler vi med DRs EU-korrespondent, Ole Ryborg.
Gæster: Lars Østergaard, ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital og Lone Simonsen, professor i epidemiologi på Roskilde Universitet.
Vært: Marcel Mirza


Rigsretsreporterne

DR

Rigsretsreporterne: Skyldig

Mandag den 13. december klokken 13:00 trådte Thomas Rørdam, højesteretspræsident og rigsretsformand, ind i Rigsrettens højloftede lokaler i København og læste dommen højt. "Thi kendes for ret: Forhenværende minister Inger Støjberg straffes med fængsel i 60 dage", lød det. Støjberg blev kendt skyldig i den blot anden rigsretssag på 100 år.
Sammen med DR's politiske analytiker Jens Ringberg og de politiske journalister Nicolas Nielsen og Pia Glud Munksgaard gennemgår vi argumenterne i dommen og vender naturligvis den historiske dag, som markerer det endelige punktum i sagen og i denne podcastserie.
Vært: Merle Baeré.


Kaarsberg Mysteriet

DR

Kaarsberg Mysteriet 5:5 - Stort Vildt

Findes den bog, som unge Karen læste højt af på stenen i skoven i 1906, mon stadig i hendes bogsamling? Klaus Rothstein er taget tilbage til stenen i Folehave Skov og til baronessens gamle stuer på Rungstedlund for at samle de sidste tråde til portrættet af den mystiske Hans Kaarsberg og hans betydning for Karen Blixens skæbnebegreb. Til sidst falder de fleste brikker på plads, men der er stadig hvide pletter på landkortet. Men det er fint nok. For som Karen Blixen ville sige: Det halve er mere, end det hele.
Medvirkende: Marianne Wirenfeldt Asmussen, fhv. museumsdirektør og Karen Blixen-ekspert.
Manuskript/lyddesign: Klaus Rothstein og Kim G. Hansen.
Oplæsning: Torben Brandt.
Redaktør: Louise Witt-Hansen.


Klassiske mysterier

DR

Klassiske mysterier 10:10 - En Gådefuld Melodi

I mere end 120 år har musikelskere forsøgt at løse gåden bag Edward Elgars Enigma-tema. Løsningen findes i en meget kendt melodi, men ingen i verden ved hvilken.
Vært: Anders Christiansen.
Redaktør: Juhl & Brunse.
Produceret for DR af Juhl & Brunse.


Fredagsbaren

DR

Fredagsbaren - 24. jun 2022

Elvis-Special.
Vært: Jesper Bæhrenz.


Kollektivet

DR

Kollektivet: Bas, breakbeats, electro og bootlegs! - 21. maj 2022

Kollektivet præsenterer Smokey som serverer en solid blanding af elektronisk musik i alle afskygninger. Gamle juveler, dugfriske dubplates, bass, breakbeats og bootlegs, hvor fra jungle til italo disco er tilladt.
Lyt med og bliv opdateret på den elektroniske musikscene verden rundt.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Revolution & Søstersind

DR

Walter Voit on Adaptive 3D and Microarchitecture Innovation

Adaptive 3D is an innovative company that partnered with Desktop Metal and UT Dallas. Walter Voit discusses the innovation behind microarchitecture within material manufacturing and how partnerships in Richardson, Texas, have created a thriving innovation ecosystem. Innovating 3D Printing and University Research At Adaptive 3D, Walter focuses on using 3D printing to produce additive materials. […]


Fra Start Til Slut

DR

Fra Start Til Slut 29:28 - 'Toy'

David Bowie - Fra Start Til Slut - afsnit 29 - albummet "Toy" - gamle sange får nyt liv. Knap seks år efter David Bowies død, bliver det gemte album "Toy" endelig udgivet. Et eksperiment, hvor den modne Bowie genindspiller en række af de sange, han skrev, da han var teenager.
David Bowie er en af den moderne kulturs største ikoner. Han var aktiv kunstner gennem fem årtier. Og med sine i alt 28 albums har han indtil sin død i 2016 udgivet nogle af musikhistoriens største albums. For i det meste af sin karriere har den engelske musiker været forud for sin tid og altid inspireret utallige musikere, kunstnere og fans. I Fra Start Til Slut gennemgår vært og David Bowie-fan Jesper Borup alle Bowies albums.
Her albummet "Toy", der er udkommet efter David Bowies død, og dermed er det 29. album.
Vært og tilrettelægger: Jesper Borup.
Lydproduktion: Steen Svendsen.
Redaktør: Christina Høier.
<


Ideologernes ild

DR

Ideologernes ild 5:5

Hvad betyder ideologi for politikerne i dag? En klods om benet? En flammekaster? En historisk forpligtelse? Mød fem stærke ideologer - fra socialisme til nationalkonservatisme - i samtaler om den værdipolitiske ild, og om den kunst, der står deres hjerte og hjerne nærmest.
Dagens gæst er Carl Valentin (SF), der har taget Eminems 'Mosh' med.
Vært: Klaus Rothstein.


Fire patroner på lommen

DR

Fire patroner på lommen 5:5 - Spiridons sidste jagt

Tingene tager en uventet drejning, og Rane kommer endelig til at møde den berygtede og sagnomspundne jæger, Spiridon. I folkemunde er Spiridon udødelig, men Rane erfarer det modsatte. Desuden viser hjemkomsten sig langt sværere end udrejsen.
Tilrettelagt, optaget og klippet af Sigurd Hartkorn Plaetner.
Musikken er komponeret af Daniel Vognstrup.
Speaks: Cyron Melville.
Redaktionen: Tine Smedegaard Andersen og Jakob Malling Lambert.
Produceret for DR af People's Press.


Baby på bestilling

DR

Baby på bestilling 3:3: For barnets bedste

Louise og Christian har et problem. De er ikke begge to officielt forældre til deres datter, men de har hørt om en metode, der måske kan hjælpe dem. Problemet er bare, at den metode ikke er lovlig. Spørgsmålet er, om det er lovgivningen eller Louise og Christian, der er på afveje?


Jul På Bagsædet med Hav & Kamal

DR

Walter Voit on Adaptive 3D and Microarchitecture Innovation

Adaptive 3D is an innovative company that partnered with Desktop Metal and UT Dallas. Walter Voit discusses the innovation behind microarchitecture within material manufacturing and how partnerships in Richardson, Texas, have created a thriving innovation ecosystem. Innovating 3D Printing and University Research At Adaptive 3D, Walter focuses on using 3D printing to produce additive materials. […]


Vores Vejr - podcast

DR

Vores Vejr - Hvordan og hvorfor opstår vejret?

Solen skinner, vinden suser og regnen pisker ned i det ganske land. Men hvordan og hvorfor opstår vejret i Danmark?


DR Romanprisen 2021

DR

DR Romanprisen 2021 - Og vinderen er...

Hvem vinder DR Romanprisen 2021? Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret, men kun en af dem kan vinde hæderen og de 25.000 kroner. Publikum er klar i Store sal på Dokk1 i Aarhus, når det nu afsløres, hvilken af romanerne, der har vundet afstemningen blandt læserne på landets biblioteker.
De seks kandidater er: Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard.
Vært: Diana Bach.
Redaktør: Jesper Langballe.


Kvinder i musik

DR

Kvinder i musik - Clara Schumann

Når snakken falder på kvindelige komponister af klassisk musik, er konklusionen ofte, at der ikke er nogen at tage af. Det er forkert. Her er en introduktion til 24 komponister fra middelalderen og frem til nu.
Vært: Signe Amtoft.
Tilrettelæggelse: Signe Amtoft, Stine Danving, Iben Mogensen og Benedikte Bové.


Rolf er rørt

DR

Rolf er rørt 4:4 - Viljen til sejr

Den har Rolf Sørensen som bekendt. Det kan hans eget formidlingsidol og gode ven da også bekræfte. Han hedder Arne Nielsson og er tidobbelt verdensmester og olympisk sølvvinder i kanoroning. De to vindere forstår hinanden og sammen kan de lære andre mennesker at gå efter de mål, de har sat sig. Det gælder både cykelrytteren og sygeplejersken. Nøglen er stædighed, vindermentalitet og evnen til at æde sig selv.
Medvirkende: Cykelkommentator Rolf Sørensen og tidobbelt verdensmester i kanoroning og coach Arne Nielsson.


Kvinder i krig

DR

Kvinder i krig 7:7 - "Vi er ikke kun soldater"

Som ung værnepligtig får Sara la Cour at vide, at hun skal vænne sig til at stikke ud som kvinde og lade være med at brokke sig. Et løfte hun holder, lige indtil en morgen inden hun skal på patrulje i Irak.
General Lone Træholt er altid gået i en stor bue uden om kønsdebatten, men den dag hun går på pension, får hun udstukket en ny mission: Hvordan får vi kvinderne til at blive i Forsvaret?
Medvirkende:
Sara la Cour, tidl. kampsoldat Irak og forkvinde i foreningen Kvindelige Veteraner.
Lone Træholt, pensioneret brigadegeneral.
Emilie Gnutzmann Quistgaard tidl. værnepligtig og medlem af værnepligtsrådet.
Tilrettelægger: Celine Klint.
I redaktionen: Anne Pilegaard Petersen.
Lydmix: Mikkel Rönnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Flyvende tallerken

DR

Flyvende tallerken - 'Det usynlige fakultet'

I denne bonusepisode taler Frederik og Anja med Dr. Diana Walsh Pasulka om UFO-tro blandt akademikere og 'det usynlige kollegium', der er et term for en lang række af aktive, respekterede forskere og akademikere, der alle mener, at UFO'er har besøgt os. Alle arbejder de i skyggerne, og Pasulka har fulgt flere af dem, der blandt andet mener, at have fundet vragstumper fra ikke-jordiske fartøjer. Vi taler også med tidligere jagerpilot Søren Sørensen, der har gennemlæst den klassificerede Pentagon-rapport, der for nyligt blev tilgængelig i en begrænset version.
Tilrettelægger og vært: Frederik Dirks Gottlieb.
Produceret for DR af Firkantede Øjne IVS.


En hæslig jæger

DR

En hæslig jæger 5:5 - Mit livs hjort

Knud Brix har siden barnsben forgæves forsøgt at skyde en kronhjort i Danmark. Derfor drager han til Nordjylland for at udleve hjortedrømmen. Samtidig gransker han Steen Steensen Blichers mangefacetteret forhold til jagten på heden.
Vært: Knud Brix.
Indtaling: Ida Herskind.
Tilrettelæggelse: Knud Brix og Mads Petter Kühnel.
Mix: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Ida Holten Ebbesen.
(Sendt første gang 25. januar).


Muldvarpen

DR

Muldvarpen 6:6

Filmen har premiere. Efter mere end ti års dobbeltliv som undercover-journalist, er Muldvarpens liv forandret for altid, og må leve under særlig beskyttelse. Samtidig modtager Mads Brügger en bemærkelsesværdig henvendelse fra FN.
Produceret for DR af Wingman Media.


En helvedes fortid

DR

En helvedes fortid 4:4 - Forsoning

Meget i Mikaels voldsomme liv peger tilbage til barndomshjemmet med moren. Men Mikael undviger, når talen falder på at besøge hende og få talt ud om opvæksten. Om stedfaren der forsøgte at kvæle hende, og om de rockerrelaterede familiemedlemmerne, der bar kriminaliteten ind i hjemmet. Mikael er bange for at moren har en helt anden version af hændelserne end hans egen. En dag ringer Mikael og siger, at han er klar til at tale med sin mor.
Tilrettelæggelse, musik og lydmix: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Den gode tone

DR

Den gode tone: Kasper Hjulmand og Pernille Harder

Hvad optager danskerne, og hvad får os til tasterne i vrede- og glædesudbrud?
Hvad betyder ord - og hvad ligger bag dem? Ville man sige det samme til folk, hvis man stod ansigt til ansigt? Kan vi samle Danmark om et debatkodeks?
Det spørger vi en række danskere - kendte og helt almindelige - om i denne programserie.
Ugens gæster er herrelandsholdstræner Kasper Hjulmand og verdens bedste kvindelige fodboldspiller Pernille Harder.
Værter Anna Olrik og Stefan Le Quellec Knudsen.


De hemmelige aktionærer

DR

De hemmelige aktionærer 6:6 - Af hensyn til investorerne

Selvom det til sidst lykkes Lisbeth Rømer og hendes kolleger i Skat at få nogle af deres løsningsforslag igennem, mangler de én vigtig brik. Navnene på De hemmelige aktionærer, der har aktier gemt i de depoter, hvor aktionærerne stadig er hemmelige for Skat. Kort før Lisbeth Rømer går på pension, tager hun derfor personligt fat i Skats øverste direktør. Men de sidste huller når ikke at blive lukket, inden udbetalingerne af refusion af udbytteskat eksploderer, og pengene fosser ud af statskassen gennem nogle af de huller, som Lisbeth Rømer og hendes kolleger i Skat i årevis har forsøgt at få lukket.


Guitar på P6 BEAT

DR

Guitar på P6 BEAT - 26. nov 2020

Guitarist Søren Andersen og radiovært Camilla Jane Lea inviterer hver uge en guitarist i studiet for at nørde, dyrke og gennemgå det seksstrengede instrument, vi alle elsker. Udelukkende fokus på den fede tråd i 2 timer.


Knaldromaner

DR

Knaldromaner: Det tredje hjul - Den kroniske uskyld

I Klaus Rifbjergs klassiker bliver vi taget ind i et univers af flere forskellige trekantsdramaer, forvirret seksualitet, kærlige venskaber og kolde øjne. En roman, der er sin status værdig, og som både afspejler virkeligheden, mens den også giver os en episk og dødsens underholdende fortælling. Kan man være tre i et parforhold? Og hvordan er det, at være tæt på et par som single-person?


Fodboldlisten

DR

Verdens bedste nationalmelodi - 31. maj 2022

Ugens episode sætter rekord som længste udgave af Fodboldlisten til dato (undskyld chef-Ulrik), men det gælder også en helt særlig og anledning. Med pianist og P2-vært Matthias Hammer og et klaver i studiet er ugens liste den sagnomspundne top 11 over verdens bedste nationalmelodier - i fodboldsammenhæng. Det bliver en vild tur ud på stadioner og i musikalitet med militære undertoner, masser af march og enkelte nedslag i mol. Og hvor havner 'Der er et yndigt land' egentlig i direkte duel med England, Italien og Brasilien. Derudover er der også premiere på - og uropførsel af - Fodboldlistens nye festsang samt naturligvis fodboldsnak om både CL-finale og den kommende Nations League.

Vært: Thomas Loft

2:54 - Er der et problem med fans?
14:00 - Champions League finalen
20:00 - Danmark spiller Nations League
27:50 - De 11 største nationalmelodier


Bakspejl

DR

Bakspejl: Kolonien 2:3 - Tvangsflytningen

En forårsdag i 1953 må beboerne i den nordgrønlandske bygd Uummannaq straks pakke deres liv ned på hundeslæder. Den danske stat har besluttet, at de skal flytte, og de har kun få dage til at forsvinde. Dalen skal nemlig huse den amerikanske Thule Air base. Men hvorfor skal det lokale inughuit-folk flytte så hurtigt, og hvordan hænger en tvangsflytning sammen med tidens krav om afkolonisering i hele verden? I denne anden del må lille Navarana forlade sit hjem. På den anden side af fjeldet venter et nyt liv med sult og kulde, men mindst lige så hjerteskærende er de planer, den danske stat har lagt for hende. De gør nemlig, at hun bliver tvunget til at flytte endnu engang. Denne gang uden sine forældre.
Tilrettelæggelse: Nanna Emtoft og Martin Grønne.
Vært: Martin Grønne.
Redaktør: Mikkel Clausen.
Medvirkende: Navarana Sørensen og Anne Kirstine Hermann.


Hjerteflimmer for voksne

DR

Hjerteflimmer for voksne: Vi følger op: Le Gammeltoft, Emil Thorup, Christian Degn og Sofie Torp

Hvad sker der, når gæsterne er gået hjem? Vi tager fat i fire tidligere gæster i Hjerteflimmer for voksne for at høre, hvad der er sket, siden de var i studiet.
Hør, hvad Le Gammeltoft, Emil Thorup, Sofie Torp og Christian Degn (måske) har lært af at være med i Hjerteflimmer for voksne.

Hjerteflimmer for voksne holder sommerferie - håber du får en dejlig sommer, og vi lyttes ved d. 3. august 2022.

Gæster: Le Gammeltoft, Emil Thorup, Sofie Torp, Christian Degn og parterpeut Jytte Vikkelsøe.
Vært: Sara Bro.
Klipper: Sara Bro.
Redaktion: Sara Bro.
Musik: "Hold Up" Beyonce.
Redaktør: Ula Bach Hulgaard.
Programansvarlig: Ralf Richardt Strøbech.


To plus en er trio

DR

To plus en er trio

Et nært personligt portræt af Trio con Brio, Copenhagen, der begejstrer verden over med deres fortolkninger af Beethovens klavertrioer.
Tilrettelæggelse: Ane Skak og Esben Tange.


Er håbet stadig grønt?

DR

Walter Voit on Adaptive 3D and Microarchitecture Innovation

Adaptive 3D is an innovative company that partnered with Desktop Metal and UT Dallas. Walter Voit discusses the innovation behind microarchitecture within material manufacturing and how partnerships in Richardson, Texas, have created a thriving innovation ecosystem. Innovating 3D Printing and University Research At Adaptive 3D, Walter focuses on using 3D printing to produce additive materials. […]


Buffeten på P3

DR

Buffeten på P3: Lille Lise sad på gulvet, fik en splint i numsehullet...

Mathias er alene på pinden igen i dag, da Kathrine stadig er syg. Det skal dog ikke ødelægge hans gode humør. Han tjekker derfor også op på, hvad der ikke skal ødelægge lytternes gode humør i det ganske danske land. Mathias får igen i dag besøg af Birch til en omgang far jokes, så der er fuld smæk på grinemusklerne. En af Danmarks største boss ladies har fødselsdag i dag, og det er ingen ringere end Lise Nørgaard. Det skal selvfølgelig fejres. Mathias får derfor besøg af historiker Cecilie Nielsen til en snak om Lise, Matador og ikke mindst oplæsning af fødselsdagshilsener. Det er nemlig ikke hvem som helst, der har taget sig tid til at sende en hilsen. Vi tager også en runde af 'Lydlotteriet', så du kan roligt lytte med allerede NU!
Medvirkende: Frederik Birch & Cecilie Nielsen.


Beethoven 250 År

DR

I seng med Beethoven 8:8 - 12. okt 2020

Ouverturer, kammermusik for blæsere og strygetrioer.
Tilrettelæggelse: Charlotte Nørby.
www.dr.dk/p2


Mathias vil også være et ikon

DR

Mathias vil også være et ikon - Det guddommelige 5:5

Mathias er noget ved musikken. Men ikke helt nok. Han vil opnå mere. Derfor vender han blikket mod sit store forbillede Beethoven og spørger; Hvad skal der til for at blive et ikon? Men den bistre buste på klaveret ikke så meget som blinker, så Mathias må finde sin egen vej mod stjernerne. En rejse der fører ham til Lærke Kløvedal, som skriver den nekrolog Mathias altid har drømt om.
Tilrettelæggelse: Rie Koch og Ane Skak.
Vært: Mathias Hammer.


Bandet på P6 BEAT

DR

Bandet på P6 BEAT - 22. jun 2021

Hvad er det perfekte musikalske makkerpar?
"Bandet på P6 BEAT" sætter fokus og spotlight på musikerne, der står ved siden af og bagved forsangeren på scenen og i studiet.
Hver uge har vi besøg af en musiker, der udfylder netop den rolle.
Værter: Camilla Jane Lea og Johan Wohlert.


00'erne

DR


Mine smukke veninder

DR

Mine smukke veninder 4:4

Da Zara mødes med den sidste af sine smukke veninder, nemlig hjerteveninden Jin, som har et helt andet perspektiv på dengang end Zara - betyder det at Zara må korrigere sin egen fortælling og se nogle svære ting i øjnene. Det giver hende nyt mod og nyt syn på sit projekt. Og på trods af corona-epidemi lykkes det endelig at få samlet alle pigerne til den endelige konfrontation på Annes barndomsværelse i rundkreds - som i gamle dage - måske bliver det den sidste rundkreds nogensinde?
Tilrettelæggelse: Zara Wölck.
Producer: Torben Brandt.
Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk


Sandhedsmagasinet

DR

Sandhedsmagasinet: Den danske natur

Dagens program handler om den danske natur. Studiet er rykket ud i skoven. Vi får besøg af dyrehviskeren Claus. Bliver klogere på mountainbikernes indtog i Danmark, sætter tempoet helt ned med en omgang skovbadning. Får pulsen op igen med sorte affaldssække og skovstier til skraldeindsamlingen 2020. Vi får besøg af ornitologen John, der har viet sit liv til fuglekiggeri. Vi besøger skovplejehjemmet Skovbrynet og dets beboere, for at se, hvad et liv i skoven gør ved en gammel krop.
Til sidst, men ikke mindst, kommer ASMR-artist Lars Svane ind og viser et kunstværk mod invasive arter, som han har lavet i samarbejde med Miljøstyrelsen.
Vært: Søren Steenstrup Højen.


Gidselforhandleren

DR

Gidselforhandleren 3:3

Islamisk Stat har fået overleveret rygsækken med løsesummen på 15 millioner kr., men de har ikke fortalt Jens, hvordan og hvornår Daniel Rye vil blive sat fri. Og James Foley sidder stadig fanget uden at der er kommet gang i forhandlingerne.
Tilrettelæggelse: Camilla Magid.
Producer og redaktør: Torben Brandt.
Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk
(Sendt første gang 7. oktober 2020).


Ida Skjerk på P3

DR

Ida Skjerk på P3 - 1. okt 2020

Hvordan finder du modet til at sætte alting over styr for at kunne leve af dét, du elsker?
Hvad får dig til at trodse frygten for kaste dig ind i det, du drømmer om?
Hvordan stoler du på det, du gør? Og hvordan får Ida Skjerk alle de svar ud af en række upcomming musikere?


Kierkegaard på egen krop

DR

Kierkegaard på egen krop 5:5 - Tvivl

"Jeg har brugt 10.000 timer på at være i tvivl". Når Thomas og en masse andre mennesker idag paralyseres af stress, skyldes det ofte, hvad Kierkegaard ville kalde, mulighedsfortvivlelse. Christian giver Thomas den sidste opgave, som bringer ham lidt tættere på sit livs mening.
Produceret for DR af Buddy Buddy.


Sneums Garage

DR

Sneums Garage - 11. okt 2020

Rock bredt - fra nu til da. Fra her til der. Fra estisk ko-horn til japansk skrammel. Fra live til studie. Fra garage til autoriseret værksted. Jan Sneum er tilbage.


Nye skrivende

DR

Nye skrivende - Luca Engberg Talamona

Luca Engberg Talamona vejede kun 760 gram, da han kom til verden. Han blev født mere end tre måneder før termin og svævede i mange uger mellem liv og død i sin kuvøse på Rigshospitalet. Nu er Luca blevet 28 år gammel og har udgivet sin debut-roman, der hedder Maskinerne slukkes og kroppen bliver fri. I romanen følger vi parret Victoria og Theis, mens de er indlagt med deres ekstremt for tidligt fødte søn, Elias. Tiden på hospitalet er fyldt med angst og håb, og de to nye forældre reagerer vidt forskelligt på situationen.
Vært: Diana Bach.
Medvirkende: Luca Engberg Talamona.
Redaktør: Jesper Langballe.


Mon Amie Complexe

DR

Mon Amie Complexe: Jacob Bellens og nøglen i uret - 19. jun 2022

Jacob Bellens skriver sig ind og ud af tvivlen og tænder lamper i de rum i sit indre hus som der ikke er lys nok i. Vi dykker i de gode musikskuffer og giver dig en syndig søndig sundig søndag i dybdernes tegn.

time 1
ML Buch - I'm a girl you can hold IRL
Girlcrush - I don't Hate Myself Anymore
The Dinosaurs Skin - All my Friends Are Dead
Dorothy Asby - Moonlight In Vermont
Dr John - Black John The Conqueror
Jacob Bellens - Summer Sadness

time 2
Feel Freeze - Holding our breaths Awaiting The Future
Jacob Bellens - Sun Has Gone
Varnrable - Club Trauma
Lynks - How to Make Bechamel Sauce in ten steps (With pictures)
Frederik Valentin ft Jeuru - Blue
Frank Ocean - Self Control
Who Knows Where The Time Goes - Ane Trolle, Lenart Ginman

Louise Lolle og Lydmor i en vild og uforudsigelig rejse gennem det smukke, smert


Carsten Jensen i krise

DR

Carsten Jensen i krise 4:4 - Med brændte vinger

På sin venstre skulder havde Carstens stedsøn, Raph tatoveret en Ikaros-vinge, inspireret af den græske myte om drengen Ikaros, der flyver for tæt på solen, brænder vingerne, falder ned og dør. Spørgsmålet er om menneskeheden også er fløjet for tæt på, eller om vi stadig kan nå at lime vingerne fast.
Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen.
Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen.
Klip og mix: Jacob Heldt.
(Sendt første gang 16. september 2020).


Hit på Hit

DR

Hit på Hit - 25. maj 2022

To timer udelukkende med "TOP 40" hits, overvejende fra '60'erne, 70'erne og '80'erne - dog med enkelte nutidige hits. En cocktail af danske og internationale "fuldtræffere" og historierne bag.
Vært: Dan Rachlin.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Sådan husker vi Bent

DR

Sådan husker vi Bent

Danmarks store komponist Bent Fabricius-Bjerre døde i tirsdags i en alder af 95 år. P5 mindes legenden med tilbageblik, mindeord og musikken, vi aldrig glemmer.
Værter: Søren Rebbe og Charlotte Striib.


Påstand mod påstand

DR

Påstand mod påstand: Yoda eller Ellemann - 2. jun 2022

Danmark har stemt. Det blev et 'ja' til at afskaffe forsvarsforbeholdet. Derek Beach påstår, han havde forudset valgresultatet. Men det er jo nemt nok at claime den, EFTER resultatet er gjort op. Vi snakker med Derek!
Er Ellemann blevet til Yoda? Det er svært at høre forskel, så vi har lavet en 'Yoda eller Ellemann' quiz.
Vi har besøg af vores humørfyldte torsdagsgæst Victor Lander, som påstår, at det er hans gamle musiklærer i folkeskolen, der har fundet på sloganet "Hvem ka' - Bilka!". Men kan det nu passe? Det undersøger vi.
Værter: Martin Plauborg og Sebastian Johan Lund.
Torsdagsgæst: Victor Lander.
Producerende redaktør: Oliver Bøttner.
Reporter: Simon De Assis.
Praktikant: Sarah Sabir.


Kvart i 9 med Frankie

DR

Kvart i 9 med Frankie - 7. aug 2020

Frank vælger en af verdens bedste danske sange. Han analyserer teksten og gi'r dig akkorderne. Tænk det som en blanding af dansk og musik i folkeren.


Stafetten med Clement

DR

Stafetten med Clement - 17. apr 2022

Stafetten vender tilbage på P1 når Clement Kjersgaard stiller livets og tidens store spørgsmål til gæster, der undervejs sender pointer og paradokser videre til hinanden.
Medvirkende: Rane Willerslev direktør for Nationalmuseet, Kaspar Colling forfatter, Leonora Christina Skov forfatter og Petra Kleis fotograf.
(Sendt første gang 8. januar).


Ballademager

DR

Ballademager - 8. jan 2022

Det er blevet januar. Det er blevet 2022. Og det er blevet tid til "Ballademager".
"Ballademager" er et mødested for alle tiders største ballader og alle os, der elsker dem. Et program, du kan synge med på. Det er fyldt med sange, der griber dig om hjertet, puster til tårekanalerne og åbner brystet med et brøl. Niels Fez Pedersen fortæller historier om sangene, og du har mulighed for at dele dine oplevelser med de store emotionelle sange.


På operatur med Lotte Heise

DR

På operatur med Lotte Heise - La Traviata Wien

Tag med til Wien, "Du Staadt meiner Träume", hvor Wiener Staatsoper er det kraftfulde kulturelle midtpunkt i byen, hvor SuperSangStjernerne behandles som kongelige. Lotte Heise fortæller om sit forhold til sit yndlingsoperahus og ditto orkester og spiller en af sine favoritoperaer fra cd-hylden.Vært: Lotte Heise.


De konstruktive nyheder

DR

De konstruktive nyheder - 1. jul 2021

Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal har aftjent deres pligt som konstruktive nyhedspionerer. Der er nu ikke flere problemer i verden, der skal fikses, og derfor er den sidste udgave af De Konstruktive Nyheder dedikeret til de håbefulde mennesker, Anders og Sanne har mødt på deres vej: Lotte Frost, der arrangerer banko i psykiatrien; Rikke Chili og hendes nu afdøde hund Sign, der har gjort Reddit til et smukkere sted; Nicolai, der råber kaffe og går baglæns mod mobning; og programmets bedste ven Bwalya Sørensen, der chanter et budskab så konstruktivt, at ikke engang Ulrik Haagerup kan følge med: I BELIEVE THAT LOVE WILL WIN.


Dræb for Danmark

DR

Dræb for Danmark 5:5 - Dræberen i buret

Egentlig begyndte det så godt. Minken skulle jo bare sidde i sit bur og æde sig til en flot blank pels, så vi kunne slå den ihjel, flå den og lave den til en pæn håndtaske. Det skulle vel ikke være så svært ... minken havde én sølle opgave. Der er bare lige det problem, at hvis minken slipper ud i naturen, forvandles den omgående til en effektiv, bestialsk dræbermaskine, som kaster sig i flæsket på stort set alt den møder.
Medvirkende: Jørgen Jacobsen, Jens-Christian Svenning, Bengt Holst, Lea Wermelin og Maja Thiele.
Redaktion: Tobias Sydradal og Christoffer Heide Høyer.
Klip og lyddesign: David Lynge.
Redaktør: Carsten Nymann.


Forbudte møder

DR

Forbudte møder 4:4 - om datingkultur, usikkerheder og hvorfor dans er så farlig for den hvide mand

Moeisha Aden er transkvinde og er først efter sin transition begyndt at date etnisk danske mænd. Det har givet anledning til en masse spørgsmål: Hvordan dater man som kvinde? Hvilke forventninger er der? Og hvordan føles det for en mand at sidde over for hende på en date? Hun har derfor inviteret Anders Haahr Rasmussen, journalist og forfatter til bogen "En fandens mand", på date i studiet, så hun netop kan øve sig i at date. Det bliver en snak om kønsroller, den hvide mands usikkerhed, og hvordan og hvornår man fortæller sin date, at man er transkvinde?
'Forbudte møder' er sidste afsnit i en række samtaler om det svære forhold mellem minoritetskvinder og danske mænd.
Medvirkende: Moeisha Ali Adan, fordragsholder, performer og forfatter og Anders Haahr Rasmussen, forfatter og journalist.
Foto: Anne Pilegaard Petersen.
Tilrettelægger: Anne Pilegaar


Mændene fra Drug Highway

DR

Baglandet: Mændene fra drug highway 4:4 - "Jeg har meget at vinde tilbage, hvis jeg bliver clean"

- siger Pyro. Han er lige hjemvendt fra en tur til Thailand. Turen endte kaotisk, hvor han blev nød til at skylle sine stoffer ud i toilettet, da nogen pludseligt bankede på døren til hans hotelværelse.
Nu er han tilbage i danmark og står på stoffernes motorvej, dæmper abstinenserne og ryger sig morgenrask med en portion nyindkøbt heroin.
Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt.
Reporter: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Børnelokkeren

DR

Børnelokkeren 4:4 - En del af mig

Rune og Mette taler for første gang med hinanden om, hvordan overgrebene i barndommen har påvirket dem som voksne. Noget af det, de har kæmpet med er skylden og skammen over, at de selv opsøgte overgrebene. For det var rart og noget, som Jens fik til at virke helt normalt. De håber, at deres historie kan få flere til at stå frem og fortælle deres.
Ide, tilrettelæggelse og interview: Maren Urban Swart og Ole Fugl.
Klip og lyddesign: Ole Fugl.
I redaktionen: Oliver Hoffmann Bech og Mathias Hau Nørgaard.
Redaktører: Hanne Barslund (DR) og Karen Albertsen (Munck).
Produceret for DR af Munck Studios København.


Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

DR

Walter Voit on Adaptive 3D and Microarchitecture Innovation

Adaptive 3D is an innovative company that partnered with Desktop Metal and UT Dallas. Walter Voit discusses the innovation behind microarchitecture within material manufacturing and how partnerships in Richardson, Texas, have created a thriving innovation ecosystem. Innovating 3D Printing and University Research At Adaptive 3D, Walter focuses on using 3D printing to produce additive materials. […]


Er der liv på Venus?

DR

Walter Voit on Adaptive 3D and Microarchitecture Innovation

Adaptive 3D is an innovative company that partnered with Desktop Metal and UT Dallas. Walter Voit discusses the innovation behind microarchitecture within material manufacturing and how partnerships in Richardson, Texas, have created a thriving innovation ecosystem. Innovating 3D Printing and University Research At Adaptive 3D, Walter focuses on using 3D printing to produce additive materials. […]


De kontroversielle

DR

De kontroversielle 5:5 - Kåre Bluitgen

Da Kåre Bluitgen ikke kunne finde nogen tegner, der turde tegne profeten Muhammed, fik Jyllands-Posten en kontroversiel idé. Resten er som bekendt historie. Men faktisk rækker Kåre Bluitgens kontroversielle virke langt længere tilbage i tiden. I 1998 udgav han for eksempel bogen 'De Nye Danskere'. Den skulle tage fat i alle tabuerne knyttet til indvandring, og indeholdt også eksempler på racistiske vittigheder. Kåre Bluitgen er sidste gæst hos Klaus Rothstein i serien. De to taler om nødvendigheden af det kontroversielle, om prisen for at være det, og så tager Klaus Rothstein stilling til, om samtalerne med de kontroversielle har inspireret ham til at træde ud af konformitetens skygge. Bør han slutte sig til de kontroversielles rækker?
Vært: Klaus Rothstein.


Blod, sved og skabertrang

DR

Blod, sved og skabertrang 5:5 - Tanja Schlander

Tanja Schlander er lydkunstner, zoneterapeut, clairvoyant, og så går hun på astrolog-skole. I den sidste episode af Blod, sved og skabertrang har filmmanuskriptforfatter Anna Emma Haudal inviteret hende til en samtale om spiritualitet og bevidstheden om sit eget indre lys. Anna Emma Haudal spørger gennem Tanja Schlander stjernerne og planeterne, om hun har fundet sin rette hylde som skaber af filmkunst.
Vært: Anna Emma Haudal.
Tilrettelægger: Diana Bach.
Redaktør: Mette Willumsen.


Den grusomme mand

DR

Den grusomme mand 5:5 - Den forkrøblede mand

Om psykisk vold og smuldrende mandeidealer.
Medvirkende: Christian Legind, Mikkel Thorup, og Maia Kahlke Lorentzen.
Tilrettelagt af Georg Larsen.


En rødvinsplettet barndom

DR

En rødvinsplettet barndom 4:4 - Ansvaret

Katrine og hendes bror kunne godt tænke sig, at deres børn oplevede at have deres kærlige bedstemor omkring sig. Men det er ikke altid, det kan lade sig gøre, for deres mor falder i flasken med jævne mellemrum.
Og de to søskende ønsker ikke, at deres børn skal udsættes for samme slags svigt, som de selv blev.
Medvirkende: Katrine Quorning, Jakob Quorning, Mads Lykke og psykolog Helle Lindgaard.
Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.
I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm.
(Sendt første gang 23. juli 2020).


Sig noget sjovt - historien om dansk stand-up

DR

Sig noget sjovt 5:5 - Bare rolig, det blir' på dansk

Melvin sidder backstage og er gået i sort. Han troede, at han skulle optæde for en lille julefrokost. Men ude i salen sidder 900 gæster og venter. Melvin har ikke forberedt et show. Han bliver nødt til at improvisere og trække på alt, hvad han har lært...
Medvirkende: Melvin Kakooza.
Vært: Kathrine Abrahamsen.
Redaktion: Emil Riscaldini, Michael Charles Gaunt og Frederik Bækgaard Ludwigs.
Redaktør: Sandra Mia Susgaard.


I min lomme ligger en sten

DR

I min lomme ligger en sten 4:4 - Ret til at sørge

Alle eleverne i børnehaveklassen sidder på deres plads, da Line Kirsten træder ind med en voksen i hånden. En klassekammerat spørger højt: "Er din lillesøster død?". Line Kirsten nikker: "Ja".

Vært: Line Kirsten Nikolajsen
Medvirkende: Susanne Nikolajsen, Ole Nikolajsen, Magnus Nikolajsen og Laura Nikolajsen.
Klip og tilrettelæggelse: Babak Vakili
Lyddesign: Ida Skjerk
Redaktør: Karen Straarup
Programansvarlig: Tine Maria Borresø


Dronningens Sønderjylland

DR

Dronningens Sønderjylland

Dronning Margrethe er hele sit liv vendt tilbage til Sønderjylland, men det har ikke altid været let at være dronning for en grænseegn med en broget fortid ifølge Hendes Majestæt. I et nyt interview fortæller hun, hvordan hun ser på landsdelen og mindretallene på begge sider af grænsen og om skuffelsen ved, at sønderjyderne alligevel ikke kunne fejre årets helt store fest, Genforeningen, på grund af coronakrisen. Tag med på en rejse ind i dronningens Sønderjylland, hvor hun afslører om hun kan "æ sproch".
Medvirkende: H.M. Dronning Margrethe 2.
Fortæller: Niklas Møller Jørgensen.
Journalist: Anette Johnsen.
Klip og lyddesign: Mikkel Reschat Holm.
Programansvarlig: Jens Conrad.


Uden på P6 BEAT

DR

Uden på P6 BEAT - 7. aug 2020

2020 bliver sommeren uden festivaler, uden store livekoncerter, uden den intense musikstemning foran scenerne og uden store sportsbegivenheder og store forsamlinger.
Uden på P6 BEAT skal nok guide dig og sørge for en god sommer.
Værter: Camilla Jane Lea og Johan Wohlert.


Tynd og glad?

DR

Tynd og glad? 8:8

Undersøgelsen af om man virkelig bliver glad af at være tynd, er ved at være bragt til ende. Anna Emma Haudal skal sendes tilbage til sin filmproduktion - forhåbentlig med en større forståelse for, hvorfor hun er så bange for at blive tyk og måske endda med en større accept af sin egen krop, som den ser ud her og nu. Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg samler trådene ved at understrege, at mennesket ikke er en maskine, men et levende væsen, som tager form efter omstændigheder omkring sig. Det skal derfor være op til den enkelte at bestemme, om det er godt eller skidt for hende (eller ham) at være tyk. Og måske tillade at det er begge dele på en gang.
Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal.
Medvirkende: Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen og manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal.


Hoffmeyer, Anett & Partners

DR

Hoffmeyer, Anett & Partners - God jul, søde

Mathias og Anna har gang i det helt store juleshow med guirlander og pebernødder fra Aldi. Melanie afslører endelig sit alterego - Nisse-Majken - og hun er meget ked af det, fordi Hoffmeyer, Anett & Partners skal lukke - men slap af, søde og se noget Pyrus. Desværre for Anna og Mathias begynder aflysningerne at vælte ind fra alle de gamle kendinge, og så er der én særdeles trist nyhed.


Ikonet ingen husker

DR

Ikonet ingen husker - 4:4 Ude i kulden

Grænsearkitekten H.P. Hanssen er blevet sat ud på et sidespor, da genforeningen skal fejres i sommeren 1920. Ham der stod forrest i kampen for en ny grænse, er pludselig fjernet fra festlighederne. Journalist Niklas Møller Jørgensen får et tip om, at den danske konge står bag H.P. Hanssens nedtur. Men kan det virkelig passe, at kongen har været så sur på H.P. Hanssen, at grænsearkitekten har været udsat for et royalt attentat?
Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen.
Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter.
Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm.
Redaktør: Anne Skjerning.
Programansvarlig: Jens Conrad.
(Sendt første gang 9. juli).


Tys tys, vi er tyske

DR

Tys tys, vi er tyske 3:3 Skyld

Marianne Kley kommer af det tyske mindretal og hendes farfar var en fremtrædende nazist i Haderslev under 2. verdenskrig. Hun har i store dele af sit liv haft en fornemmelse af, at folk dømmer hende kollektivt for tyskernes krigsforbrydelser. De to verdenskrige og Genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920 har præget sønderjyske familier i en grad, som resten af Danmark måske kan have svært ved at forstå. Begivenhederne har skabt et stridigt forhold mellem sønderjyder og tyskere - et forhold infiltreret med splittelse, skyld og skam.
Medvirkende:
Marianne Kley, korrespondent.
Finn Jacobsen, ingeniør.
Nanna Kley, datter.
Ida Kley, datter.
Poul Duedahl, historieprofessor ved Aalborg Universitet
Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen. Redaktør: Mette Willumsen.
(Sendt første gang 29. maj 2020).


Oprør for livet

DR

Oprør for livet 4:4 - Oprør 2.0

Corona har ændret hele den aktivistiske virkelighed. Nynne går i gang med at planlægge et nyt slags oprør, for Extinction Rebellion vil ikke lukke byen ned alligevel, nu hvor Mette Frederiksen er kommet dem i forkøbet. Både Karla og Nynne sidder i isolation, og Karla følger med mens Nynne planlægger et nyt digitalt oprør.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Morgenklubben

DR

Morgenklubben - 4. jun 2022

Tidlig morgen med Julie Bundgaard og masser af musik. Du kan for eksempel foreslå en rigtig dyneløftersang på morgenklubben@dr.dk


P1 Podcastserier

DR

Radiofortællinger: Cykling er en kampsport - 11. jun 2022

21-årige Claudia har forsøgt at lære at cykle flere gange, med det resultat, at hun hader cykling og synes, at det er livsfarligt - hvilket står i stærk kontrast til det faktum, at hun har det brune bælte i Karate. Men hvorfor har hun nu alligevel besluttet sig for at opgive karaten, for i stedet at tage kampen op med cyklen?
Tilrettelæggelse: Jonas Bang.
Producer og vært: Torben Brandt.
Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk
(Sendt første gang 17. august 2017).


Pilgrim - på rejse i troens univers

DR

Pilgrim - Kristentro og krigsetik - 26. maj 2022

Domprovst Thomas Frank har i sin kajak sejlet på russiske og ukrainske floder. Desuden har han skrevet en afhandling om krigens etik. Hvad tænker han ved synet af krig og lemlæstelse?
Vært: Anders Laugesen.
(Sendt første gang 24. april).


Min musikalske orgasme

DR

Min musikalske orgasme: Christian Kluxen og Brahms

I dette afsnit fortæller dirigent Christian Kluxen om sin musikalske orgasme, der er et sted Brahms 1. symfoni.
Idé og tilrettelæggelse: Anne Termansen.


Margrethe af Europa

DR

Margrethe af Europa: Den sårbare magt 3:3

Om at være personlig og om at ville lave om på magtens anatomi.
Hun er det tætteste, man kommer på en international rockstjerne i europæisk politik. Margrethe Vestager har nået toppen af Europa, men vejen dertil er gået gennem et minefelt af magtkampe på Christiansborg. "Margrethe af Europa" er historien om den generte præstedatter fra Vestjylland, der ville noget og kom længere end de fleste danskere før hende. Det er en historie om magt, om at bruge den, stå ved den, og tilstå, at man også bliver korrumperet af den. Paula Larrain undersøger Margrethe Vestagers magt gennem en hidtil uhørt metode.


Ring til Naturen Live

DR

Ring til Naturen - 11. maj 2020

Knopsvanen der danser og charmer sig til damer, det legesyge egern der konstant skal gemme sit forråd for tyveknægte, og rotten der er skadedyr fra kloakken og forsøgsdyr i laboratorier til gavn for mennesker. I Ring til Naturen på P1 dykker vi ned i TV-serien Vilde Vidunderlige Danmark og nørder med dyr fra byen.
Vi diskuterer desuden brug af tamme dyr, lydarkiv og hønseæg i TV-serien.
Du kan ringe med dit spørgsmål til Naturen på tlf. 70 21 19 19 eller sms 1212.
Medvirkende: Sebastian Klein naturformidler, Pelle Andersen-Harild biolog, Bo Håkansson seniorrådgiver Danmarks naturfredningsforening, Ann-Charlotte Heiberg biolog/rådgiver, Henrik Zachariassen producent Mastiff.
Tilrettelægger: Siw Søby Rasmussen.
Vært: Gitte Hansen.


Naturens Symfoni

DR

Naturens Symfoni 5:5 - Byen

Byen er på mange måder det modsatte af natur. Og musikken, der tager udgangspunkt i byen, har også meget ofte handlet om byens teknologi, fart og maskiner. Men nyere komponister er begyndt at betragte naturen og byen på en ny måde. I takt med at mennesket har sat sit aftryk overalt på kloden, giver det måske ikke længere mening at tale om naturen og kulturen som to forskellige ting? Hør om den første elektroniske musiker i Danmark, Else Marie Pade, og mød komponisterne Bent Sørensen og Jacob Kierkegaard, der på forskellig vis beskæftiger sig med byen - og naturen - i deres musik.
Tilrettelagt af Anna Thaulow og Mikkel Bøgeskov Andersson.
Produceret for DR af Filt Cph og Hz&Tone.
(Sendt første gang 31. maj).


Hagekors over Danmark

DR

Hagekors over Danmark 6:6 - Landsforrædere

Stemningen i Danmark er på kogepunktet. Sabotage er hverdag i mange danske byer, og de danske nazister er i alvorlig fare. Befrielsesbudskabet bliver de danske nazisters endeligt. De fleste ender deres liv som landsforrædere på kanten af samfundet.
Tilrettelæggere: Nicholas Durup Thomsen og Anders Askman.
Medvirkende: Ole Ravn, historiker.
Lyddesign og mix: Mikkel Rönnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Den nødvendige refleksion

DR

Den nødvendige refleksion - 9. maj 2020

'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion.


Kærlighed i karantæne

DR

Kærlighed i karantæne 3:3

I tredje program skal du møde Nadja, som har valgt at isolere sig selv med sine forældre. Malou lever i et åbent forhold, hvilket ikke passer så godt ind i en tid, hvor man skal holde afstand til andre. Martin, der oplever alternative scoretricks på Tinder. Ida har måttet ses med sin kæreste på en anderledes måde end normalt og Maria, som har fundet næstekærligheden frem.
Redaktion: Mads Petter Kühnel, Celine Klint,
Nicholas Durup Thomsen, Mikkel Rönnau,
Anne Pilegaard Petersen og Lucas Francis Claver.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Norsken, svensken og dansken

DR

Norsken, svensken og dansken: Sommervalg i Sverige, Festung Norwegen og Obama Peterson i Danmark - 19. jun 2022

Ugentlig, pan-skandinavisk familieterapi med forfatter og journalist Åsa Linderborg (S), dramatiker og radiovert Hassan Preisler (DK), og programleder/samtaleterapeut Hilde Sandvik (N).
Hvordan bliver valget i Sverige? Hvad synes vi egentlig om Nationalmuseet i Oslo? Og hvad laver Jordan Peterson til middag med en dansk pinsekirke?
Hør også om kongelig forlovelse, Hells Angels på Arlanda og skandinavisk BMI.
Producent: Henrik Hylland Uhlving.


Pippi for voksne

DR

Pippi for voksne 5:5 - Pippi og køn

"Man kunne være sørøver og en virkelig fin dame på samme tid"
Pippi bliver ofte brugt som et feministisk forbillede i nutiden. Men allerede i hendes samtid var hun og
hendes forfattermor Astrid Lindgren en del af en tendens med kvinder, der sagde nej tak til 'plejer'. I dette
afsnit ser vi nærmere på den tid, Pippi oprindeligt udkom i, og sammenligner med en anden bog fra
1940'erne, nemlig Simone de Beauvoirs Det andet køn.
Gæst: Kønsforsker Emma Holten.
Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin.
(Sendt første gang 12. april).


Bestjålet af hjemmehjælperen

DR

Bestjålet af hjemmehjælperen 3:3 - "Ingen forsikring vil dække"

"NÅR MAN MODTAGER HJEMMEHJÆLP ER DET SOM AT BO MED EN ÅBEN DØR".
Efter historien om at Gentofte Kommune havde sendt en tyveritiltalt hjemmehjælper ind i Birgits hjem, dukker der flere sager op.
Andre har på samme måde oplevet, at familiemedlemmer bliver bestjålet af en hjemmehjælper, der allerede er tiltalt eller dømt for lignende kriminalitet.
Og fælles for dem alle er, at deres forsikringsselskaber nægter at dække de ting, der er blevet stjålet.
Tilrettelægger: Søren Mejer Jensen. Lyddesign: Marie Kildebæk og Adam Emil Schønnemann Schierbeck Redaktør Jens Vithner Hansen.


Verdenssituationen

DR

Verdenssituationen - 5. jun 2022

Vi er halvvejs igennem året. Derfor ser Henrik i dag tilbage og giver dig højdepunkter fra den første halvdel af 2022.
Vært: Henrik Aagaard.


Genstart

DR

Genstart: SoMe Mette

Statsminister Mette Frederiksen er blevet kaldt mange ting. Makrel-Mette, Mor-Mette og Slette-Mette. Nu kalder hun sig selv for podcastvært.
I sin podcast 'Statsministeren spørger' er det Mette Frederiksen, der holder mikrofonen. Det får dog flere til at kritisere statsministeren for at være utilgængelig for den kritiske presse og i stedet tale frit gennem egne kanaler. For er det en statsministers opgave at stille spørgsmål, når flere medier efterspørger, at hun stiller op og giver nogle længe ventede svar?
Politisk kommentator på TV2, Søs Marie Serup, er tidligere pressechef og spindoktor i Venstre. Hun sætter ord på Mette Frederiksens forhold til medierne, og hvordan statsministeren går fra at dele makrelmadder ud på Instagram til at blive podvastvært for kultureliten.
Vært: Anna Ingrisch.


Nordfronten

DR

Nordfronten 2:2 - Vi vil tage magten i Norden

P1 Dokumentar rejser til Midtsverige. Efter fængslingen af en af de danske ledere har P1 Dokumentar højst usædvanligt fået en aftale om interview med den øverste leder af den Nordiske Modstandsbevægelse. En mand, der normalt aldrig giver interviews til de etablerede medier. Håbet er at få kastet lys over, hvad målet for Nordiske Modstandsbevægelse er, både i Skandinavien og i Danmark, og hvilke midler er de villige til at bruge for at nå deres mål. For i Sverige er flere personer, der tidligere var medlemmer dømt for bombeattentater.


Vildt Naturligt

DR

Vildt Naturligt: Hvordan opstår nye arter?

Fugle har fløjet på jorden i millioner af år, og der findes tusindvis af forskellige slags. Men hvordan er variationen opstået? Og hvorfor bor der ikke vilde pelikaner i Danmark? Feltstudier af spurvefugle i Australien og Ny Guinea giver nye svar på de store spørgsmål. Måske kan detektivarbejdet med fuglene også give os en generel idé om, hvordan arter skabes, udvikles eller forsvinder?
Gæst: Knud Andreas Jønsson, fuglenørd og feltbiolog fra Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet. Han er også molekylær systematiker, biogeograf og evolutionær økolog.
Værter: Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen.
Producer: Carsten Nielsen.
vildtnaturligt@dr.dk


Farlige toner - historien om dansk jazz

DR

Farlige toner 7:7 - Ingen regler

Vores saga om 100 års jazz i Danmark slutter i en gammel slagtestald i den brune kødby i København. Hver mandag i årene 2014-2020 blev det ramponerede lokale forvandlet til en magisk æske af musikalske eksperimenter. Historien om Mandagsklubben er en fortælling om, hvad der sker, når man dropper alle regler og konventioner og slipper musikken helt fri. Her var alle genrer og musikere velkomne til at spille lige det, de ville.
Vært: Kresten Osgood.
Tilrettelæggere: Celine Klint og Mikkel Rønnau.
Lyddesign: Mikkel Rønnau.
Redaktører: Mikkel Rønnau og Rune Sparre Geertsen.
Indtaling: Steen Jørgensen.
Produceret for DR af Filt Cph.
(Sendt første gang 4. april 2021).


Den sidste modstandsmand

DR

Den sidste modstandsmand 5:5 - Freden har en bitter smag

Min farfar og Christian Svendsen er fragtet til kz-lejren Dachau. Der er lig, udsultede fanger og en stank af stegt kød fra krematoriet. Men snart bliver de reddet, og den store fred bryder ud. Freden har dog en bitter smag for min farfar - og så har han svoret, at der er én, han vil slå ihjel.
Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions.
(Sendt første gang 26. april).


Småborger

DR

Småborgers Nytårsstue

Småborger er nået til vejs ende og sender i dag det sidste afsnit. Værterne Bjørn og Mattias holder nytårsstue og ringer deres Småborger-kollegaer op for at finde ud af, hvad Småborger egentlig har bidraget med. Mattias og Bjørn diskuterer, hvordan børnedyrkelsen nu kan blive vedligeholdt og prøver derfor at skaffe sig selv nye jobs.
Farvel og tak, over and out.
Værter: Mattias og Bjørn.
Medvirkende: Yoko, Emma, Viola, Martha, Rahmi, Alma og Lasse Roldkjær - Kanalredaktør på P3.
Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Anne Lundager Kristensen og Luna Lam.
Redaktør: Anna Gjöres.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Zissel og Eliten

DR

Zissel og Eliten: Afslutning på hele serien - 20. nov 2021

Zissel har været i lære hos kultureliten, i erhvervslivet og senest hos den politiske elite, og nu lakker det mod enden. Zissel og programmets hussociolog Christoph Ellersgaard samler op på næsten to års studier af nogle af de mest magtfulde danskere.


Neonlys

DR

Neonlys - 13. jun 2022

Det er mandag, og du er SÅ klar på ny musikalsk inspiration! Ena guider dig igennem Danmarks bedste hitliste, Upcominglisten, og præsenterer de to nye boblere, du kan stemme ind! Og så har hun blandt andet også ny musik fra SZA på programmet og en Neonlyd, som i denne uge er et mystisk lydende hiphopnummer.
Vært: Ena Cosovic.


På Bagsædet - med Hav & Kamal

DR

Walter Voit on Adaptive 3D and Microarchitecture Innovation

Adaptive 3D is an innovative company that partnered with Desktop Metal and UT Dallas. Walter Voit discusses the innovation behind microarchitecture within material manufacturing and how partnerships in Richardson, Texas, have created a thriving innovation ecosystem. Innovating 3D Printing and University Research At Adaptive 3D, Walter focuses on using 3D printing to produce additive materials. […]


I planetens tjeneste

DR

I planetens tjeneste 6:6 - Klimakamp i angstens tidsalder

Efter kollapset i 2009 var der i årevis stille omkring klimabevægelsen. Men en ny generation har meldt sig på banen, en generation af unge - og børn - der ikke er bange for at tale om følelser og angst. De har sat sig for at mobilisere folket og få vedtaget en klimalov.
Serien er tilrettelagt af Celine Klint, Amanda Boie Hvid og Emil Rothstein Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Kvinderne på kvisten

DR

Kvinderne på kvisten 2:2

Alle talte vi om det: A-kraft eller ej? I dette afsnit tager Kvinderne på Kvisten os med om bag linjerne. For hvad var det for en politisk proces, der afgjorde, at Danmark ikke blev et kernekraftland?
(Sendt første gang 17. februar).


Hvem er...

DR

Hvem er Benjamin Lasnier? 2:2

Teenagestjernen Benjamin er blevet fløjet til LA og Marokko med kæmpe verdensstjerner. Men har tabt det hele på gulvet igen. Så han sidder på sit drengeværelse og laver beats i underbukser, da rapperen Desiigner pludselig går live på instagram. Benjamin anmoder for sjov om at være med og dét bliver starten på det største eventyr i hans liv.


Stjerner og striber - Ta'r til Frankrig

DR


Kortsluttet

DR

Kortsluttet: Kortsluttet takker af

Mikkel og Esben siger farvel til både hinanden og Kortsluttet med et program om de techtemaer, der især har fyldt i programmets historie. Vores hverdag er gennemsyret af teknologi, men nogle udviklinger har en særlig plads i værternes hjerter. Lyt med for at høre om yndlingsemnerne og om planerne for, hvad Mikkel og Esben vil have fingrene i fremover.
Derudover: En stamgæst dukker op og giver en sidste omgang tips til filsortering og apps, der kan booste din personlige produktivitet.
Medvirkende: Anders Høeg Nissen.
kortsluttet@dr.dk


Naturen kalder

DR

Naturen kalder - året der gik

Naturen kan give os ro og balance. Men den kan også rive og ruske, chokere og overraske. 2020 har budt på både og i Naturen kalder, hvor vi har været vidt omkring i den danske natur, i selskab med kendte danskere, der har vist deres yndlingssteder frem. I denne sidste udgave af programmet sætter vi oplevelserne i perspektiv, med hjælp fra Martin Keller, naturnørd af bedste skuffe, som mange garanteret husker fra børneprogrammet Naturpatruljen. I dag arbejder han som verdensmålskonsulent i Københavns Kommune.
Tilrettelægger: Bettina Ohlsen.
Redaktion: Diana Bach, Anders Aamand, Johanne Foersom, Sara Marie Røjkjær Knudsen, Simone Kamp, Rikke Stokholm Johannesen, Mette Willumsen.


Mænd der ødelægger kvinder

DR

Mænd der ødelægger kvinder 6:6 - Serieafpresserne

I jagten på de gerningsmænd, der står bag afpresningerne har Maiken og Frederik fundet hele ni personer, som man kan betegne som serieafpressere. De har ikke kun en lang række ofre på samvittigheden, men har også deres personlige "kendetegn" - bestemte ting, som de tvinger pigerne til at sige eller gøre. Og så dukker afpresningsmaterialet pludselig op på endnu et socialt medie.


Kærlighed på lånt tid

DR

Kærlighed på lånt tid 4:4 - Evig kærlighed

Fødslen er lige oppe over. Morten og Jennie glæder sig til snart at skulle blive forældre for første gang. Men parallelt med indkøb af babytøj og bleer, skal de også se på gravsted til Morten. Jennie frygter at Morten skal dø, inden han når at møde sin datter.
Tilrettelæggelse: Camilla Magid.
Producer: Torben Brandt.
Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk.
(Sendt første gang 12. februar).


Bassen på P6 BEAT

DR

Bassen på P6 BEAT - 25. nov 2021

Hver uge dykker bassist i Mew, Johan Wohlert, og Camilla Jane Lea ned i myterne, Klichéerne og ikke mindst inspirationerne omkring Bassen og Bassister. Altid sammen med en gæst - der naturligvis også er bassist.
Gæst: Tomas Høffding.


vær.her.nu på P6 BEAT

DR

vær.her.nu på P6 BEAT - 29. maj 2022

Vært: Mads Axelsen.


Tal til mig

DR

Tal til mig - Mirjam Capelle: Jeg vidste godt at hans død ikke hang sammen med min graviditet - men det gjorde det for mig alligevel

Psykolog og forfatter Mirijam Capelles opvækst var ikke religiøs, men påvirket af forældrenes bagage og traumer fra fortiden. Tiden som barn var præget af utryghed, så i stedet fandt hun tryghed hos sin bror der oplevede det samme. Han blev et knudepunkt for samhørighed og symbiose i opvæksten, så den dag han døde og en sen graviditet uventet blev til virkelighed opstod der en forbindelse til det åndelige.
Vært: Iben Maria Zeuthen.


Musiklivet med Carsten Holm

DR

Musiklivet med Carsten Holm - 23. maj 2022


Toner

DR

Toner - 19. maj 2022

Dig, mig og dansk musik.
Vært: Carsten Holm.


Stegelmanns score

DR

Stegelmanns score: På kontoret

Musik fra film og computerspil.
Jakob Stegelmann og hans medvært Ida Rud spiller ny og gammel symfonisk musik fra film, spil og tv-serier.


Hvad skal vi med konger?

DR

Hvad skal vi med konger? 6:6 - Eftermæle

Hvad gør kongerne for at styre folkets opfattelse af dem? Netop på det punkt har Kongehuset altid været fremme i skoene.
Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund.
Vært: Jakob Thygesen.
Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen.
Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen.
Redaktør: Louise Witt-Hansen.
Producent: Ida Holten Ebbesen.


Den sandsynlige morder

DR

Den sandsynlige morder 7:7 - En ny begyndelse

Mogens og Berits ærkefjende Bruno tager bladet fra munden, og Berit lægger sagen bag sig. Jack er på udgang fra fængslet for første gang - og får en ny begyndelse.


Splittet til atomer

DR

Splittet til atomer - Liss: Vibrations

I 2018 tog vennerne Villads, Vilhelm, Tobias og Søren på ferie for at genfinde musikken og deres sammenhold, og her opstod 'Vibrations' ud af det blå. Alt forandrede sig for Liss, da de for et år siden mistede forsanger Søren Holm, men 'Vibrations' indeholder nogle af de bedste tider, de havde sammen.

Medvirkende: Vilhelm Strange og Villads Tyrrestrup.
Vært og klipper: Sara Sadiq Frost.
Lyddesigner: Nina Liv Bendstrup.
Redaktør: Morten Narvedsen.
Redaktionsleder: Karen Albertsen.
Programsvarlig: Søren Bygbjerg.


Lars, Mette og Magten

DR

Lars, Mette og Magten 3:3 - Knive i ærmet, parat til at dolke

Nøglerne til statsministeriet skifter hænder. Her bliver den nye socialdemokratiske statsminister kastet ud i en diplomatisk krise og skal stå sin prøve på den internationale scene. I Venstre er udfordringen en anden; interne konflikter truer og kommer frem i det åbne. Ikke alle kan få deres vilje.
Tilrettelæggelse og lyddesign: Mathias Overgaard Bjerrum og Frederik Bækgaard Ludwigs.
Redaktør: Jens Vithner Hansen.


Buffeten på P3

DR

Buffeten på P3: Jeg turde godt sige "sex, sex, sex" her på P3

Mathias sender endnu en gang alene i Buffeten, men heldigvis får han besøg igen. I dag er det programmets producer, den søde, smukke, dejlige Sophie (som muligvis skriver denne tekst), der er gæst. Der bliver fortalt farjokes, sladret om det nyeste Paradise og så skriver lytterne også ind med alt det, der ikke skal ødelægge deres gode humør. Alt sammen en masse Buffeten Classics, som vi genbesøger i disse uger, fordi vi om kort tid lukker og slukker. Snøft. MEN HEY! Det skal ikke ødelægge vores gode humør!


DR Romanprisen 2020

DR

DR Romanprisen 2020 - Og vinderen er...

Tre romaner er tilbage i kapløbet om at vinde DR Romanprisen 2020. Nu skal det afsløres, om vinderen bliver Kristian Bang Foss med romanen Frank vender hjem, Carsten Müller Nielsen med De døde fylder dagene med en smag af mønter eller Anna Elisabeth Jessen med Om hundrede år. Hør med når vinderen får prisen og møder læserjuryen i denne live-sending, der fejrer den fremragende læseoplevelse og hylder dansk litteratur fra læserens perspektiv.
Vært: Diana Bach.
I redaktionen Mette Willumsen, Bettina Ohlsen og Sara Røjkjær.


Læge søger grænser

DR

Læge søger grænser 5:5 - Dommen

Iben har lovet at svare Søren på, om han er "slem". I dette afsnit falder dommen.
(Sendt første gang 3. februar).


Selv Tak

DR

Selv Tak - 8. apr 2022

Forvent alt, når Emil Lange hver fredag aften rammer DJ-pulten på P3 med et genreløst mix.
Her er musikken til køkkenfesten, køreturen eller den lidt sindssyge familiemiddag. Selv Tak.


Gemt i mørket

DR

Gemt i mørket 4:4 - Ene sad hun ude

I naturen kommer mørket helt af sig selv hver dag, men alligevel er mørke noget mange frygter. I dette afsnit prøver vi den oldnordiske tradition udesidning, hvor man sidder alene ude i skoven fra solnedgang til solopgang for at få svar på livets store spørgsmål. Vi spørger hvordan man bliver ven med mørket.
Medvirkende:
Maria Lisette Jacobsen, troldkyndig og indehaver af Hyldemors have,
Klaus Martiny, speciallæge i psykiatri og forskningslektor ved Københavns Universitet,
Eivind Johansen, psykolog med speciale i skotofobi og
Petra Hrönn Gardarsdottir, oplæsning af Vølvens spådom.
Produceret for DR af MYRKR.


Gensyn med krigen

DR

Gensyn med krigen 3:3 - " Uniformen er væk. Det giver et kæmpe tomrum"

Holger Knudsen er gammel kampvognsmand. Og han husker tydeligt, den respekt der var om de danske leopardkampvogne og deres mandskab i Kosovo. Han følte en særlig stolthed ved sin kampvogn og arbejdet som soldat. Men da han forlod Kosovo, vendte han hjem til en tomhed. For hvad er der tilbage af en soldat, når kampvognen er væk og man piller uniformen af ham?
For første gang er veteraner fra Kosovo-konflikten rejst tilbage til brændpunkterne fra dengang. Mange har ar på sjælen. Med sig har de familiemedlemmer eller en god ven, som ofte aldrig helt har forstået, hvad veteranerne har været igennem. Baglandet tog med.
Tilrettelægger: Anne Pilegaard Petersen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Jacob Ege Grinchelys kulturkanon

DR

Jacob Ege Grinchelys kulturkanon 24:24

I låge nr. 24 er omdrejningspunktet lukningen af P7 MIX. Rigtigt glædelig jul.


24 lysende stjerner fra 10'erne

DR


Hallo Far

DR

Hallo far 6:6 - Hvorfor bliver jeg altid parkeret?

Christian sidder alene i sin fars bil og synger med på 80'er-klassikerne i radioen. Han venter på sin far, der er på værtshus og drikker øl.
Medvirkende: Arian Kashef, Runi Lewerissa og Christian Hald.
Redaktion: Babak Vakili, Bastian Bak, Emil Riscaldini og Sandra Mia Susgaard.
Programansvarlig: Tine Maria Borresø.


Puk og Suzanne i Syrien

DR

Puk og Suzanne i Syrien: Selfie fra en fangelejr

Puk Damsgård og Suzanne Brøgger er kommet hjem fra deres tur til Syrien. De mødes i Suzannes hjem og taler om deres oplevelser og deres selfie med kvinderne i fangelejren al-Hol. For må man smile på et billede med kvinder, der tror på Islamisk Stats kalifat? Og hvorfor synes kvinderne at det er frihed at leve under kalifatets strenge kontrol?
(Sendt første gang 2. december 2019).


En forfatter flytter ind

DR

En forfatter flytter ind 10:10 - Christina Englund i Sønderjylland

"Hvor er jeg, Jose?" - Sønderjylland er et kludetæppe af meninger og mindretal, og man kan som udefrakommende hurtigt fare vild i det foranderlige grænseland. Tag med, når Christina Englund prajer en taxa og fylder sin kasse med alt det skrøbelige, vi mennesker går rundt og bærer på.
Optagelse, produktion og tilrettelæggelse: Mads Bjørn Lundsgaard.
Redaktør og medtilrettelægger: Kåre Vedding Poulsen.
Oplæsning: Karen Secher.
Podcasten er produceret af DR i samarbejde med Dansk Forfatterforening i forbindelse med projektet 'Hvem er Danmark', der er støttet af Nordea-fonden.
Læs mere om projektet på hvemerdanmark.dk


Snapdok Syrien

DR

Unge kurdiske stemmer fra Syrien

Utallige tyrkiske bomber er faldet i den kurdiske del af Syrien i de seneste uger.
Nu giver vi ordet til fire unge, kurdiske syriske flygtninge, der alle har overlevet den otte år lange krig i Syrien og flygtet til Danmark - men stadig har familie i det kurdiske område, der er under angreb.
Det her er historien om Rahima, Jawaher, Ali og Barzan. Mennesker, vi ofte taler om, men her på P3 alt for sjældent har talt med.

Redaktion: Julie Toft, Ula Hulgaard, Maria Jencel, Peter Riddersborg, Trine Damgaard og Karen Straarup.
Programansvarlig: Kasper Tøstesen.


I en danskers blodspor

DR

I en danskers blodspor 7:7 - Krokodilleskindsmappe efterlyses

BEMÆRK
Berigtigelse af P1 serien 'I en danskers blodspor'. Oplysninger om den danske ambassadør i Sydafrika var ikke korrekt i afsnit 7 af 'I en danskers blodspor'.
Læs nærmere om berigtigelsen på Fejl og Fakta https://www.dr.dk/etik-og-rettelser/fejl-og-fakta/berigtigelse-af-p1-serien-i-en-danskers-blodspor

Peter Frederiksen har før hyret en lejemorder, mens han sad fængslet. Det kostede hans kone livet. Er det muligt for ham at gentage handlingen fra Sydafrikas sikreste fængsel, under afsoningen af dobbelt livstid? Det spørgsmål bliver mere og mere påtrængende for Helle Maj og Jørn Stjerneklar - så påtrængende at de beslutter sig for at se ondskaben direkte i øjnene. En 'psycho-road-movie' tager sin begyndelse.
Tilrettelæggelse: Helle Maj og Jørn Stjerneklar.
Oplæsning: Jørgen Ravn.
Producer og redaktør: Torben Brandt.


Tættere på himlen

DR

Tættere på himlen - 20. maj 2022

Det er fredag og weekend om lidt, så her er der grov stemning, høj energi og hits! hits! hits!
Andrew Moyo har dig. Kom nu!


Satans syndsforladelse

DR

Satans syndsforladelse 7:7 - Den sidste udflugt

Kirsten sidder i bunker af papirer og ringbind på sit kontor og drømmer om oprettelsen af et Hanne Leffler Institut. Og så håber hun på at nogen af de mange hjælpere Gud har lovet hende, snart vil dukke op, så Hannes budskaber kan blive bredt ud til hele verden.
Vi hører også om Emils treårige søns rolle i TV-serien Husets på Christianshavn, og så afslutter vi sagaen om den intense kamp mellem lyset og mørket, som Kirsten og Hanne har været i centrum af i 22 år.
Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen.
Ardor: Steen Jørgensen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Manden på gletsjeren

DR

Manden på gletsjeren 5:5 - Videnskab er videnskab

Både de videnskabelige og personlige fortællinger er vigtige for Sebastian. Men det er vigtigt, at ens følelser ikke løber af med en, så videnskaben bliver glemt.
Serien er produceret på baggrund af, at Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris 2018.
Produceret for DR af Filt Cph.
(Sendt første gang 18. november 2019).


Farvel til 10'erne

DR


Dan Rachlin og ludomanien

DR

Dan Rachlin og ludomanien 4:4 - En alvorlig snak

Dan Rachlin er blevet nervøs for om hans lidenskab for gambling og spil har smittet af på sønnen, så de to tager en alvorlig snak.
Han møder også sit helt store idol, pokerspilleren Gus Hansen. Og så slutter de 14 dages spilcølibat, som Dan har pålagt sig selv for at undersøge, om han helt kan stoppe med at spille om penge.
Tilrettelæggelse: Jonas Damstrup Fried.
Redaktør: Mette Willumsen.
Redaktionen kan kontaktes på jodf@dr.dk
(Sendt første gang 31. oktober 2019).


Detektor

DR

Detektor: En tvivler og en frustreret professor

Er du i tvivl om, hvad du skal stemme til folkeafstemningen den 1. juni? Det er den pensionerede skolelærer Astrid Fribo. Hun vil gerne vide, hvad de danske soldater ender med at blive sendt ud til, hvis vi fjerner forsvarsforbeholdet. Detektor forsøger at give hende svar.
Til sidst bliver Detektor ringet op af en frustreret professor, som har været i debat med Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.
Vært: Adina Ren.


Blackout - pigen på billedet

DR

Blackout 5:5 - Min fortælling

Der er gået næsten fem år siden nytårsnat, billedet og alt det der fulgte efter. Og selvom Sara nu taler højt om det, sidder skammen og vreden stadig dybt i hende. Hun har brug for at tale med en ekspert i traumer - og hun har brug for at få sagt nogle meget svære ting til sine gamle gymnasieveninder.
Fortæller: Sara Bjelke Refsbech.
Tilrettelægger: Anne Pilegaard Petersen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Morfinbyen

DR

Baglandet: 'Morfinbyen' 3:3 - En ny start

Flere og flere unge kommer i behandling for morfinmisbrug i Fredericia. Det er på den ene side positivt, fordi de faktisk bliver behandlet, men på den anden side er der mange flere af dem end tidligere, og de er sværere at få gjort stoffri. Morfinafhængige er omtrent ligeså svære at få ud af deres misbrug som heroinafhængige. Vi besøger misbrugscenteret og taler med de ansvarlige i byen om, hvad Fredericia har tænkt sig at gøre ved byens morfinproblem.
Tilrettelæggere: Nicholas Durup Thomsen og Emil Rothstein-Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.
(Sendt første gang 11. oktober).


Dobbelt op med Kirsten Siggaard

DR

Dobbelt op med Kirsten Siggaard - 27. jun 2021

I "Dobbelt op" spiller Kirsten Siggaard musik af kunstnere, som hun selv elsker og lytter til og krydrer musikken med personlige fortællinger fra et liv på og bag scenen med nogle af de største danske og udenlandske stjerner.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Allan Gravgaard Madsens natlige skaberværk

DR

Allan Gravgaard Madsens natlige skaberværk

Allan Gravgaard Madsen har fået sin første store bestilling på en koncert. Han skal skrive en dobbeltkoncert til DR SymfoniOrkestret med de to solister Christina Åstrand på violin og Per Salo på piano i front. Men hvordan gør man lige det?
Allan Gravgaard Madsen Natlige Skaberværk er et portræt af én af Danmarks mest lovende komponister. Og så er det et dokument over en skabelsesproces. Det er en rejse fra det tomme nodeark, gennem omveje og vildfarelser i mørket og frem til det færdige værk.
Udsendelsen er tilrettelagt af Mikkel Bøgeskov Andersson.
Produktion: Hz&Tone for DR.


Williams død

DR

Williams død 3:3 - Vreden

Første gang Rasmus læste sin bror Williams afskedsbrev, syntes han, det var smukt. Nu, halvandet år efter, begynder nye følelser som vrede og frustration at vise sig. Og deres fælles ven Lukas bliver vred, når man siger, at William er død - for han er ikke bare død, han hængte sig, han valgte at dø, og det er vigtigt for ham, at det bliver sagt højt.
Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen.
Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.
(Sendt første gang 9. oktober 2019).


Da Trump næsten kom til Danmark

DR

Da Trump næsten kom til Danmark

Trump inviterede for nylig sig selv på date med vores majestæt, statsministeren og det danske folk. Men da han opdagede, at vi ikke ville gå hele vejen og sælge Grønland, aflyste han besøget igen. Hør historien om, hvorfor vi alligevel vil gå rigtig langt for at holde os gode venner med USA - en stormagt vi har ligget i politisk ske med siden anden verdenskrig.

Medvirkende: Anders Stegger, Peter Viggo og Rufus Gifford.
Redaktion: Anders Stegger, Ula Bach Hulgaard, Peter Riddersborg, Mads Møller Lauritsen og Karen Straarup.
Programansvarlig: Tine Maria Borresø.


DRs Romanpris 2016

DR

DRs Romanpris 2016: Jacob Skyggebjerg

Helle Solvang møder forfatter Jacob Skyggebjerg. Samtalen tager afsæt i den nominerede roman "Hvad mener du med vi"' samt spørgsmål fra læsere i DRs romanlæseklub.
Vært og tilrettelægger: Helle Solvang.


Klassikere genfortalt III

DR

Klassikere genfortalt III: Knud Romer genfortæller "Halfdans ABC" af Halfdan Rasmussen

De oplæste citater i udsendelsen er fra "Halfdans ABC", der er udgivet af forlaget Carlsen.
Medvirkende: Knud Romer, forfatter; Anne Termansen, Vært og tilrettelægger
Redaktion: Tobias Niemann Brix, mix


Sange fra min bogreol

DR

Sange fra min bogreol - Claus Hempler

Musikeren og sangeren Claus Hempler kan stadig høre Inger Christensens karakteristiske digterstemme i sin indre højtaler. Han var 16 år, da han første gang hørte hende læse sine digte op. Oplevelsen blæste ham fuldstændig omkuld. I dag rummer Hemplers bogreol hele hendes forfatterskab, og hun giver ham stadig gåsehud.
Tilrettelæggelse: Anders Aamand.
(Sendt første gang 14. oktober).


Forsiden af medaljen

DR

Forsiden af medaljen 8:8

Det virker ofte som om, at verden er af lave - men faktisk går det fremad på mange forskellige områder. I Forsiden af Medaljen trækker Jacob Weil og Andreas Kousholt ja-hatten godt ned over ørerne og præsenterer alle de gode nyheder for dig, så du kan gå fremtiden i møde i lidt bedre humør.
Værter: Jacob Weil og Andreas Kousholt.
Produceret for DR af Science Report.


Klassisk Top 50 Kor

DR

Klassisk Top 50 Kor - Maraton - 1. jan 2020

Flere tusinde P2-lyttere nominerede deres yndlingsmusik til Klassisk Top 50 kor i efteråret. Hør den endelige liste her.
Værter: Laus Høybye og Stine Rosengren.
(Redigeret genudsendelse).


Manualen ifølge Vidundergrunden

DR

Manualen ifølge Vidundergrunden 5:5 - Hit me

Vibe og Volmer tager M.C. Clemens med på råd. Hvilken sang skal være det endelige hit? M.C. Clemens er ikke i tvivl og hjælper de to hitmagere med at skabe et mere raffineret tekstunivers, inden de to sparker døren ind til talentspejderen Christian Bachman. Hvad er hans endelige dom mon?
Medvirkende: M.C. Clemens, Christian Bachman.
Tilrettelæggelse: Thomas Volmer, Thomas Vibe.
Klip og tilrettelæggelse: Nikolaj Kirk.
Speaker: Camilla Boraghi.
Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen.
Produceret af Munck Studios København for DR.


Er du sindssyg?

DR

Er du sindssyg 6:6 - Styrken

Det er skamfuldt at være psykisk syg. Så skamfuldt at mange holder det hemmeligt for både familie og venner. Forfatter Karen Fastrup har erfaret, at det har givet hende en styrke at være ærlig om sin diagnose og sin angst. Også over for sin nye kæreste. Karen Fastrup mener, at hvis vi taler åbent om psykisk sygdom, bliver den meget lettere at leve med og forstå.
Medvirkende: Line Hansen, Nana Lund Nørgaard og Henrik Beltner.
Fortæller: Karen Fastrup.
Tilrettelægger: Mette Willumsen.
Redaktionen kan kontaktes på mmw@dr.dk


Al den Jazz med Mikael Simpson

DR

Al den Jazz med Mikael Simpson - 22. maj 2022

Mikael Simpson rejser videre ind i "Al den Jazz" på P8 Jazz. Med sig har han en kop kaffe, sin nysgerrighed og en rejseledsager. Simpson giver dig "Al den jazz", du ikke vidste, at du kunne rumme.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Julies Jukebox

DR

Julies Jukebox - det bedste

De bedste øjeblikke og alle de unikke musikalske duetter fra sommerens udsendelser. Hør eller genhør Julies møde med Oh Land, Jonah Blacksmith, Marie Key, Rasmus Walter og Andreas Odbjerg.
Vært: Julie Berthelsen.
Produceret for DR af Only Human Media.


Protest på P6 BEAT

DR

Protest på P6 BEAT 12:12 - Dit valg

Hvilke sange og musikere har vækket dit politiske engagement? Vi gør status.
Vært: Niels Fez Pedersen.


Reklametjenesten

DR

Reklametjenesten - 2. aug 2019

Reklamemanden Peter Andreas og teatermanden Lasse Bo Handberg researcher og eksekverer radioreklamer for ting og fænomener i Danmark, som har behov for en håndsrækning.
Produceret for DR af Forlaget Tegn.


Det Tomme Magasin

DR

Det Tomme Magasin: MODEM

Det Tomme Magasin takker af. Find ud af hvad der skete med pigerne fra Rædselskabinettet, få Scorekims nytårstips og kom med indenfor i Danmarks nye cyberenhed der skal bekæmpe internettrolls. Tak for denne gang.
Produceret for DR af Doceye Digital.


Afdeling M

DR

Afdeling M 4:4 - Jeg savner at være psykotisk

Anders synes det er fantastisk at være psykotisk. Han prøver faktisk på at blive det igen. Når han er psykotisk er han særligt udvalgt, en grandiøs person. Det står i kontrast til en kedelig hverdag med for meget alkohol.
Gennem flere måneder har reporter Mikkel Rønnau fulgt patienter og personale på dobbeltdiagnose-ambulatoriet afdeling M under Psykiatrisk Center Sct. Hans. I serien får vi et indblik i, hvordan vi som samfund behandler nogle af psykiatriens sværeste patienter - dem der både kæmper med misbrug og alvorlig psykisk lidelse.
Reporter: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.


Beat Bitches

DR

Beat Bitches med Nelson Can

Beat Bitches slutter med et brag, når Anders Bøtter tager i mod de 3 Nelson Can medlemmer. I studiet er der både plads til høje grin og eftertænksomme øjeblikke, når Nelson Can spiller musik med bla. Antony & The Johnsons, Spice Girls, Anne Linnet, Anna Calvi og Tracy Chapman. Hør også de 3 musikeres reaktion på Århus bandet "Situationsfornærmelse", som leverer ny-klassikeren "Kaff' eller knep".
Vært: Anders Bøtter.
Medvirkende: Selina Gin, Maria Juntunen, Signe SigneSigne (Nelson Can).


I røven af...

DR

I røven af...Hvem vil voldtage Louise? 4:4

BONUSAFSNIT: Hvordan er det at blive opfattet som en troll? Søren Grinderslev er manuskriptforfatter og har skrevet film som Dannys Dommedag og Drømmebyggerne. Men han er blevet blokeret af utallige privatpersoner, medier og i fora på nettet. Han sympatiserer med Louise i "Hvem vil voldtage Louise?" fordi han også selv får trusler på grund af sin opførsel på nettet. Hvordan føles det at blive udelukket og set på som en troll? Og hvad får ham til at blive ved?
Produceret af Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb.


Vistis vinyler

DR

Vistis vinyler: På rundrejse i 15 geniale musiklande - 11. jun 2022

Okay.. Hold lige fast. I den uges program skal vi både høre musik fra Ghana, Japan, Brasilien, Mauretanien, USA, Italien, Tyrkiet, Nigeria, Algeriet, Cuba, Frankrig, Holland, England, Trinidad & Tobago.
15 virkelig solde musiklande - kendte såvel som ukendte.
Vi skal rundt i fortiden, nutiden og fremtiden med numre som blev glemt og senere blev samlet op og editeret, så de nærmest lyder som noget der kunne være skrevet i 2022.
Det er lummert, labert, lækkert og til tider helt vildt dansabelt.


Madsen

DR

Madsen - 25. maj 2022

Vært: Alex Nyborg Madsen.


Skønhedskontrakten

DR

Skønhedskontrakten 5:5

I 2017 er Cecilie Dissing til en international Skønhedskonkurrence i Italien. Men forholdene i konkurrencen oplever hun som nedladende, ydmygende og seksuelt krænkende. Derfor vil hun advare andre piger mod at melde sig, men det bliver der sat en stopper for.
Tilrettelagt af Gry Hoffmann og Mille Ørsted.
(Sendt første gang 19. december 2019).


Mord i Europa

DR

Mord i Europa 6:6

Holocaust overleverens død.
85-årige Mireille Knoll blev stukket ihjel af 11 knivstik en fredag aften sidste år i Paris, imens hun lå i sin seng. Og som om det ikke var nok, blev der også sat ild til hende bagefter. Mireille Knoll flygtede fra nazisterne i 1942, men døde hun nu midt i Paris fordi, hun var jødisk? Den formodede gerningsmand var en nordafrikansk, muslimsk mand. Med mordet er diskussionen om en voksende antisemitisme i Frankrig eksploderet, og flere fremtrædende folk fra det fransk-jødiske samfund frygter, at der ikke vil være nogen jøder tilbage i Frankrig - måske i hele Europa - indenfor en overskuelig fremtid.
Tilrettelægger: Emil Rothstein-Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.
(Sendt første gang 7. juni).


Det man hører, er man selv

DR

Det man hører, er man selv med Phlake

Her er der mulighed for at lære nogle af Danmarks største musikere at kende igennem musik, der har gjort indtryk på dem! Hvad ville de gå i bokseringen til? Hvad får dem til at fælde en tåre? Og hvad får dem på floor? Det snakker Fie Neergaard med dem om for, Det man hører, er man selv.


Musikselskabet

DR

Musikselskabet - 26. maj 2022

Vært: Charlotte Mørck.


Dronekrigeren

DR

Dronekrigeren eps. 16 - Dommen

Taxachaufføren har siddet varetægtsfængslet i mere end to år, uden at der er taget stilling til om han er skyldig eller ej. Nu falder der dom mod de tre tiltalte, men det skal vise sig, at det hverken kommer til at gå som anklagemyndigheden eller forsvarerne havde håbet.
Medvirkende: Puk Damsgård, Troels Kingo, Mette Mayli Albæk og Jens Vithner Hansen.
Redaktion: Louise Dalsgaard, Sara Munck Aabenhus og Mahmoud Shiekh Ibrahim.
Klip og lyddesign: Ida Skjerk og Signe Mansdotter.
Redaktør: Jens Vithner Hansen.


Bomben i Søllerødgade

DR

Bomben i Søllerødgade 5:5 - Et mystisk bånd og en forløsende samtale

I en kælder et sted i Danmark skulle der i årevis angiveligt i en kasse have ligget et kassettebånd, hvorpå gerningsmanden bag bomben indrømmer sin ugerning. Regine jagter båndet og får en uventet invitation.
Medvirkende: Frede Farmand, Hans Jørgen Vad, Bent Hansen og Connie Skjold Henriksen.
Tilrettelægger: Regine Grønne Frederiksen, Tom Carstensen og Niels Malte Lundsgaard.
Lyddesign: Mikkel Andersson.
Redaktør: Karen Albertsen.
Konsulent i DR: Louise Witt-Hansen.
Produceret af Munck Studios for DR.
(Sendt første gang 22. april).


Ausfahrt

DR

Ausfahrt the musical

Kasper og Annas verden falder sammen, da Michael Bernard pludselig hiver gamle skeletter ud af skabet.

Medvirkende: Michael Bernard, Vanessa fra kommunen og Ulf Laursen.
Vært: Kasper Stensgaard.
Praktikant/datter: Anna Tychsen.
Produktion: Frederik Bækgaard Ludwigs.


Fezten på P6 BEAT

DR

Fezten på P6 BEAT - 20. maj 2022

Fezten er et musikprogram, der fanger stemningen af weekend og spiller sange til fredagsbaren. Positiv upbeat musik, som et indie-disco med klubklassikere og tilsat mini-portrættter. Lydsporet til en privatfezt med afstikkere til både køkkenet og soveværelset.
Vært: Niels Fez Pedersen.


Det perfekte offer II

DR

Det perfekte offer II - Eps. 14 - De mange spørgsmål

Nu er chancen der. Chancen for at få svar på alle de spørgsmål, som det indtil nu ikke har været muligt at stille.
I den allersidste episode af podcasten får Emil for første gang muligheden for konfrontere Psykolognævnets formand med kritikken af nævnet.
Interviewet skal efterfølgende vække opsigt på Christiansborg.


Jensens Musikservice

DR

Jensens Musikservice - 1. aug 2021

Vært: Ulrik Jensen.


Ping Pong

DR

Ping Pong - med Kirstine Reopstorff og Neel Fasting

"Der er ikke nogen 'løsningEN' - det er opløsningen der er interessant" Det siger Neel Fasting, forfatter, meditations- og tantraspecialist, i denne uges Ping Pong, hvor gæstevært, Kirstine Roepstorff taler med Neel Fasting om mellemrum, behovsudsættelse og mod.
Tilrettelægger: Carsten Ortmann.
(Sendt første gang 2. december 2019).


Så vidt vi ved

DR


Dagdrømmer

DR


Dansktoppens Gyldne År

DR


Konfetti

DR


P8 Koncerten

DR


Sygt nok

DR

Sygt nok: Det er "bare" en vane

Holder du dit nytårsforsæt? Eller er det svært?
Sygt nok endevender vanens natur, magt og betydning fra hjernens komplekse spil til de helt konkrete ting, du selv kan gøre for at ændre dine vaner.
Medvirkende: David Erritzøe, psykiater og lektor på Imperial College, London og Morten Elsøe, cand.scient. i ernæring og medskaber af Vanecoach-uddannelsen.
Vært: Maja Thiele, læge og forsker.
Producer Victoria Touveneau.
sygtnok@dr.dk


Tabu

DR