Det perfekte offer III

DR

7:7 - Et andet sted

Kvinderne er overraskede, da de får at vide, at fysioterapeuten helt lovligt kan arbejde med sårbare mennesker. Emil undersøger, hvad der skal til for, at en domstol kan forbyde en behandler at arbejde med en bestemt målgruppe.
På Christiansborg vækker kvindernes fortællinger nu også opsigt.


Pletter i min hjerne

DR

4:4 - Kapløb med tiden

Arbejdslivet betyder meget for Mine, der arbejder som radiovært og journalist. Men hvis man skal stole på statistikkerne, har hun kun få år tilbage på arbejdsmarkedet, før hun går på førtidspension på grund af sin diagnose. Sklerosen kommer måske til at tage ting fra Mine hele livet, og én af de ting, hun ville savne mest er arbejdet. Hun møder en anden arbejdsnarkoman med sklerose, der nu er førtidspensionist, og prøver at vænne sig til tanken om en sygdom, der forandrer hele livet.
Medvirkende:
Matthias Kant, Overlæge på Sygehus Sønderjylland.
Line Vejlgaard-Laursen, Psykolog på Sclerosehospitalet i Haslev.
Christina Timm, sklerosepatient.
Martin Fredsted Kjær, kæreste.
Tilrettelæggelse: Mine Suurballe.
Redaktør: Mette Willumsen.
(Sendt første gang 2. juni 20219).


Dan Rachlin og de falske profiler

DR

4:4 - Scammerjagt i Afrika

Dan Rachlin har alliereret sig med en hjælper, der går på jagt efter en love scammer på en netcafé i Ghana. Det lykkes Dan at få fat i selveste Facebook, som har et stort ansvar i forhold til at bekæmpe svindel på deres platforme. Og så nægter Dan at give op, før han selv har talt med en scammer.
Medvirkende: Camilla Nielsen-Englyst, journalist i Ghana.
Godfred, ejer af internetcafe i Ghana.
Martin Ruby, politisk chef for Facebook i Norden.
Anonym love scammer fra Ghana.
Anonym, love Scammer fra Uganda.
Vært: Dan Rachlin.
Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried.


Farligt spil

DR

4:4 - Slutspurt

De tre venner tilkalder hjælp for at sætte slutspurten ind og få vundet Anders' tabte penge tilbage. Og så har de også lige nogle ting, som de gerne vil vende med direktøren for spilbranchen. For tager bettingfirmaerne egentlig nok ansvar for at forhindre, at deres kunder ender i ludomani?
Medvirkende: Albert Skovgaard Bisgaard, Magnus Levinsen og Anders Tafteberg Sørensen.
Tilrettelægger og producer: Nicholas Durup Thomsen.
Mix: Emil Rothstein-Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Kostskolen

DR

8:8 - "En katastrofe"

Forstander Morten Ulrik Jørgensen er blevet fyret efter en række afsløringer og nu er spørgsmålet, hvem der i sidste ende har ansvaret for det årelange svigt, der ser ud til at have været på Havregården.


På værkstedet

DR

Katrine Marie Guldager, forfatter

Når forfatteren Katrine Marie Guldager skriver på sine romaner, så har hun brug for fuldstændigt ro. Hvad betyder roen for hendes kreative processer og hvad sker der, hvis hun bliver forstyrret? Det taler psykologiprofessor Lene Tanggaard med Katrine Marie Guldager om i dagens udsendelse.
Producer og tilrettelægger: Iben Mogensen.


Det gode skib

DR

2:2 - Krigen

Drevet af eventyrlyst og idealisme sejler sygeplejersken Edith med hospitalsskibet Jutlandia til Korea-krigen i begyndelsen af 1950'erne. Skibsdrengen Vang på 16 år tager også med, selvom han på ingen måde er idealistisk motiveret. Han vil ud for at tjene penge og for at se verden. Både Edith og Vang chokeres af krigens virkelighed, da skibet kaster anker ud for Koreas kyst, og deres liv forandres af togterne med Jutlandia.
Vang Frederik Rasmussen er 87 år i dag og formentlig den sidste overlevende til at fortælle om Jutlandia, indefra. Det gør han sammen med afdøde Edith Nybo Jacobsen, som omhyggeligt skrev dagbog om sine oplevelser som sygeplejerske ombord på skibet.
Medvirkende: Vang Frederik Rasmussen, skibsdreng på Jutlandia.
Helle Juhl, journalist og forfatter.
Edith Nybo Jacobsens dagbog er indtalt af Sara Røjkjær Knudsen.
Tilrettelæggelse og klip: Sara Røjkjær Knudsen.
Speak: Anders Aamand.
Redaktør: Mette


Soft Spot

DR

Er vi blevet bedre til at bolle i 2021?

Er det normalt at gå i seksuelt vinterhi, når vi nærmer os december? Og hvorfor synes vi, at fødder er begyndt at blive så hot?! I årets sidste afsnit af Soft Spot (omg) taler vi om, hvad vi har lært om sex i løbet af det forgangne år - og hvad der er sket hjemme i soveværelserne hos jer, der lytter med! Vi oversharer nyfundne præferencer, gennemgår lytterbeskeder og ringer til gamle gæster for at få en status på alt fra kønssygdomme til dating-opdateringer. Og så skal vi tage en heartbreaking afsked med en ganske særlig person.
Værter: Anna Lin og Amanda Wendel.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Kiggerpigen

DR

Kiggerpigen 5:5

Én ting er sorgen og traumerne efter en katastrofe, men hvordan fortsætter man sit liv, når man har mistet sit eneste barn? Hvordan kom Kiggerpigens forældre videre?
Stine Ellerbæk mødes igen med Kiggerpigens efterkommer, Signe Lütken, som har hørt fortællingen om Kiggerpigen, siden hun var barn, men som voksen og mor til en pige, ikke længere identificerer sig med barnet der døde, men med moderen, som mistede sit eneste barn.
Medvirkende: Signe Elisa Lütken, Morgan Allentoft, Inge Monberg, Peter Birkelund.
Original musik: Simon Kvamm.
Tilrettelæggelse og redigering: Stine Ellerbæk.
Producer: Torben Brandt.
Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk


Det brændte bordel

DR

6:6 - Happy ending?

Hvordan sørger prostitutionskunder som Dennis for, at han ikke ender med at have sex med en handlet kvinde, der er her mod sin vilje?
Indsatsen mod menneskehandel får nu international kritik. Jeg forsøger ihærdigt at få lov til at konfrontere politiet med de ting, jeg har fundet ud af. Det skal vise sig ikke at være en nem opgave.


Booster

DR

Hvordan bliver ferie værdifuld for forretningen?

29-årige Seda Gärtig startede sin egen virksomhed i maj måned, hvor hun producerer og sælger vegansk smørepålæg. Hun kan mærke, at der allerede er brug for at træffe nogle beslutninger på vegne af forretningen og drømmer derfor om at bruge juleferien aktivt til at tænke over det næste skridt for virksomheden. Booster vært Trine Hansen og lektor ved CBS, Claus Varnes hjælper Seda med at forvandle juleferien med dens tid til refleksion til et værdifuldt afbræk for virksomheden.
Vært: Trine Hansen.
Medvirkende: Seda Gärtig, indehaver af Sedas Plantekøkken. Claus Varnes, lektor CBS med speciale i beslutningsprocesser.
I redaktionen: Sara Røjkjær Knudsen og Diana Bach.
Redaktør: Jesper Langballe.


Guld og grønne skove

DR

Kæmpe antiklimaks

Tilbageslaget er i fuld gang: Både inden for på de største virksomheders generalforsamlinger og uden for i kampen om mandaterne i Europa-Parlamentet vinder kritikere af grøn omstilling frem: De vil sætte en stopper for den skærpede EU-regulering af klima, miljø og natur. Hør Dansk Folkepartis spidskandidat Anders Vistisen diskutere europæiske klimapolitik med Mads Strange fra Liberal Alliance. Hvem af de to vil gå længst for at bremse den form for klimapolitik, som EU's konservative kommissionsformand Ursula von der Leyen har stået i spidsen for i de seneste fem år? Skal erhvervslivet begynde at forberede sig på en mindre lysegrøn fremtid? Hør også chefen for bæredygtighed og investering i PFA Pension, Rasmus Bessing, fortælle om den anti-klima-aktivismen i USA, hvor grønne krav møder stadig større modstand.
Produceret for DR af Rakkerpak Productions.


Venner - med Kristine Sloth

DR

"Angstanfald: Sig ikke til mig, at jeg ikke skal græde" - gæst: Sophie Agertoug

Sophie og Kristine er begge 22 år gamle. Og så lever de med både hverdagsangst og anfald af angst. Derfor er de gode til at støtte hinanden i forhold til angsten. Det styrker deres venskab.
Der findes ifølge begge stort set ikke nogen opskrift på at hjælpe din ven eller veninde, som har angst. Dét, der virker den ene dag, virker måske ikke den næste. To ting hjælper dog altid Sophie; at hendes nærmeste er okay med, at hun græder. Og at hun kan få lov til at være åben og sige, hun har det svært, men også bliver respekteret i, at hun ikke vil tale om det.
Vært: Kristine Sloth.
Producer: Ninette Birck.


Superfan

DR

Øen 8:8 - var det det hele værd?

Det er blevet finaletid og Frederik og Kasper har Øens poet Monica med i studiet når de ringer rundt til programmet deltagere. Jan fortæller om at komme tilbage som et nyt menneske, Jeppe fortæller om at tabe sig 23 kilo på en måned, Thomas om drama på øen og programmets producer René besvarer lytternes spørgsmål.
Værter: Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb.
Produceret for DR af Firkantede øjne.


Kasper & Kærlighedssangen

DR

5:5 - Endelig i mål

Tiden er inde. Sangen er i hus. Men hvordan optræder man egentlig med en kærlighedssang? Det kommer rocksangeren Rebecca Lou med et bud på, når hun giver Kasper et par sidste råd med på vejen mod målstregen, hvor kærlighedssangen langt om længe skal fremføres for hans kæreste, Tenna.
Tilrettelægger: Kasper Christensen.
Lyd: Steen Svendsen.


Kaarsberg Mysteriet

DR

Stort Vildt 5:5

Findes den bog, som unge Karen læste højt af på stenen i skoven i 1906, mon stadig i hendes bogsamling? Klaus Rothstein er taget tilbage til stenen i Folehave Skov og til baronessens gamle stuer på Rungstedlund for at samle de sidste tråde til portrættet af den mystiske Hans Kaarsberg og hans betydning for Karen Blixens skæbnebegreb. Til sidst falder de fleste brikker på plads, men der er stadig hvide pletter på landkortet. Men det er fint nok. For som Karen Blixen ville sige: Det halve er mere, end det hele.
Medvirkende: Marianne Wirenfeldt Asmussen, fhv. museumsdirektør og Karen Blixen-ekspert.
Manuskript/lyddesign: Klaus Rothstein og Kim G. Hansen.
Oplæsning: Torben Brandt.
Redaktør: Louise Witt-Hansen.


Fredagsbaren

DR

Fredag 4. feb. 2022

Gæster: Melodi Grandprix værterne Tina Müller og Martin Brygmann.
De spiller deres personlige top 10 + deres henholdvis danske grandprix favorit gennem tiden og deres internationale ditto.
Vært: Jesper Bæhrenz.


Revolution & Søstersind

DR

4:4 Farvel til rødstrømperne, goddag til myten!

Drude Dahlerup var med til en fest i 1985, hvor rødstrømpeorganisationen blev lagt i graven. Siden da har hun som professor arbejdet aktivistisk med at forså den modstand, som feminismen sidenhen har mødt. Ea Høg Utoft er feministisk samfundsforsker. De to diskuterer myten om rødstrømperne og dens betydning for eftertiden.
Medvirkende: Drude Dahlerup, professor i kønsforskning. Ea Høg Utoft, feministisk samfundsforsker. Pernille Ipsen, kvindehistoriker og forfatter.
Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen.
Redaktør: Mette Willumsen.


Fra Start Til Slut

DR

29:28 - 'Toy'

David Bowie - Fra Start Til Slut - afsnit 29 - albummet "Toy" - gamle sange får nyt liv. Knap seks år efter David Bowies død, bliver det gemte album "Toy" endelig udgivet. Et eksperiment, hvor den modne Bowie genindspiller en række af de sange, han skrev, da han var teenager.
David Bowie er en af den moderne kulturs største ikoner. Han var aktiv kunstner gennem fem årtier. Og med sine i alt 28 albums har han indtil sin død i 2016 udgivet nogle af musikhistoriens største albums. For i det meste af sin karriere har den engelske musiker været forud for sin tid og altid inspireret utallige musikere, kunstnere og fans. I Fra Start Til Slut gennemgår vært og David Bowie-fan Jesper Borup alle Bowies albums.
Her albummet "Toy", der er udkommet efter David Bowies død, og dermed er det 29. album.
Vært og tilrettelægger: Jesper Borup.
Lydproduktion: Steen Svendsen.
Redaktør: Christina Høier.

Musi


Ideologernes ild

DR

Ideologernes ild 5:5

Hvad betyder ideologi for politikerne i dag? En klods om benet? En flammekaster? En historisk forpligtelse? Mød fem stærke ideologer - fra socialisme til nationalkonservatisme - i samtaler om den værdipolitiske ild, og om den kunst, der står deres hjerte og hjerne nærmest.
Dagens gæst er Carl Valentin (SF), der har taget Eminems 'Mosh' med.
Vært: Klaus Rothstein.


Fire patroner på lommen

DR

5:5 - Spiridons sidste jagt

Tingene tager en uventet drejning, og Rane kommer endelig til at møde den berygtede og sagnomspundne jæger, Spiridon. I folkemunde er Spiridon udødelig, men Rane erfarer det modsatte. Desuden viser hjemkomsten sig langt sværere end udrejsen.
Tilrettelagt, optaget og klippet af Sigurd Hartkorn Plaetner.
Musikken er komponeret af Daniel Vognstrup.
Speaks: Cyron Melville.
Redaktionen: Tine Smedegaard Andersen og Jakob Malling Lambert.
Produceret for DR af People's Press.
(Sendt første gang 30. januar 2021).


Baby på bestilling

DR

3:3: For barnets bedste

Louise og Christian har et problem. De er ikke begge to officielt forældre til deres datter, men de har hørt om en metode, der måske kan hjælpe dem. Problemet er bare, at den metode ikke er lovlig. Spørgsmålet er, om det er lovgivningen eller Louise og Christian, der er på afveje?


Vores Vejr - podcast

DR

Hvordan og hvorfor opstår vejret?

Solen skinner, vinden suser og regnen pisker ned i det ganske land. Men hvordan og hvorfor opstår vejret i Danmark?


Kvinder i musik

DR

Clara Schumann

Når snakken falder på kvindelige komponister af klassisk musik, er konklusionen ofte, at der ikke er nogen at tage af. Det er forkert. Her er en introduktion til 24 komponister fra middelalderen og frem til nu.
Vært: Signe Amtoft.
Tilrettelæggelse: Signe Amtoft, Stine Danving, Iben Mogensen og Benedikte Bové.


Rolf er rørt

DR

Ritter er bitter 1:4

- dog mest for sjov. For Dennis Ritter holder uendelig meget af sin mangeårige kommentatorkollega og under ham al hæder og ære i verden. Også Rosenkjærprisen. Dennis og Rolf er som et gammelt (lykkeligt) ægtepar og supplerer hinanden som cykelkommentatorer til perfektion. Derfor vejer det også tungt, når Dennis forklarer, at Rolf som ingen andre formår at sætte sig ind i cykelrytternes følelser. Rolf bliver rørt og det gør det muligt for os andre at forstå storheden i rytternes præstationer. Måske netop derfor har han modtaget Rosenkjærprisen?
Medvirkende: TV2's cykelkommentatorer Rolf Sørensen og Dennis Ritter.
Vært: Alberte Clement Meldal.


Kvinder i krig

DR

7:7 - "Vi er ikke kun soldater"

Som ung værnepligtig får Sara la Cour at vide, at hun skal vænne sig til at stikke ud som kvinde og lade være med at brokke sig. Et løfte hun holder, lige indtil en morgen inden hun skal på patrulje i Irak.
General Lone Træholt er altid gået i en stor bue uden om kønsdebatten, men den dag hun går på pension, får hun udstukket en ny mission: Hvordan får vi kvinderne til at blive i Forsvaret?
Medvirkende:
Sara la Cour, tidl. kampsoldat Irak og forkvinde i foreningen Kvindelige Veteraner.
Lone Træholt, pensioneret brigadegeneral.
Emilie Gnutzmann Quistgaard tidl. værnepligtig og medlem af værnepligtsrådet.
Tilrettelægger: Celine Klint.
I redaktionen: Anne Pilegaard Petersen.
Lydmix: Mikkel Rönnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Flyvende tallerken

DR

Lytternes spørgsmål

I sæsons sidste afsnit sidder Frederik klar, med tidligere jagerpilot Søren Sørensen og astrofysiker Anja C. Andersen, til at besvare alle jeres spørgsmål. Og som sædvanlig er det væltet ind med kompetente spørgsmål om alt fra rumvæsner, naturfænomener og vores oplevelser med at lave Flyvende tallerken. 2024 har allerede været et vildt UFO-år med amerikanske rapporter, hemmelige møder i den amerikanske regering og et konstant voksende UFO-mysterium. Tak for lytterskabet indtil nu - vi høres ved.
Tilrettelægger og vært: Frederik Dirks Gottlieb.
Medvært: Anja C. Andersen.
Produceret for DR af Firkantede Øjne IVS.


En hæslig jæger

DR

5:5 - Mit livs hjort

Knud Brix har siden barnsben forgæves forsøgt at skyde en kronhjort i Danmark. Derfor drager han til Nordjylland for at udleve hjortedrømmen. Samtidig gransker han Steen Steensen Blichers mangefacetteret forhold til jagten på heden.
Vært: Knud Brix.
Indtaling: Ida Herskind.
Tilrettelæggelse: Knud Brix og Mads Petter Kühnel.
Mix: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Ida Holten Ebbesen.
(Sendt første gang 25. januar).


Muldvarpen

DR

Muldvarpen 6:6

Filmen har premiere. Efter mere end ti års dobbeltliv som undercover-journalist, er Muldvarpens liv forandret for altid, og må leve under særlig beskyttelse. Samtidig modtager Mads Brügger en bemærkelsesværdig henvendelse fra FN.
Produceret for DR af Wingman Media.


En helvedes fortid

DR

4:4 - Forsoning

Meget i Mikaels voldsomme liv peger tilbage til barndomshjemmet med moren. Men Mikael undviger, når talen falder på at besøge hende og få talt ud om opvæksten. Om stedfaren der forsøgte at kvæle hende, og om de rockerrelaterede familiemedlemmerne, der bar kriminaliteten ind i hjemmet. Mikael er bange for at moren har en helt anden version af hændelserne end hans egen. En dag ringer Mikael og siger, at han er klar til at tale med sin mor.
Tilrettelæggelse, musik og lydmix: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


De hemmelige aktionærer

DR

6:6 - Af hensyn til investorerne

Selvom det til sidst lykkes Lisbeth Rømer og hendes kolleger i Skat at få nogle af deres løsningsforslag igennem, mangler de én vigtig brik. Navnene på De hemmelige aktionærer, der har aktier gemt i de depoter, hvor aktionærerne stadig er hemmelige for Skat. Kort før Lisbeth Rømer går på pension, tager hun derfor personligt fat i Skats øverste direktør. Men de sidste huller når ikke at blive lukket, inden udbetalingerne af refusion af udbytteskat eksploderer, og pengene fosser ud af statskassen gennem nogle af de huller, som Lisbeth Rømer og hendes kolleger i Skat i årevis har forsøgt at få lukket.


Knaldromaner

DR

Det tredje hjul - Den kroniske uskyld

I Klaus Rifbjergs klassiker bliver vi taget ind i et univers af flere forskellige trekantsdramaer, forvirret seksualitet, kærlige venskaber og kolde øjne. En roman, der er sin status værdig, og som både afspejler virkeligheden, mens den også giver os en episk og dødsens underholdende fortælling. Kan man være tre i et parforhold? Og hvordan er det, at være tæt på et par som single-person?


Fodboldlisten

DR

EM-listen #1: Triumfen! Sommeren over dem alle, den foregående farce og faneflugten. Og hvordan vandt Danmark det hele?

Vi er nået til sidste episode og dermed førstepladsen i Fodboldlistens store gennemgang af de bedste danske EM-slutrunder. Men sikke en afslutning. Vi skal tilbage til den smukkeste sommer i et solbeskinnet Sverige med Skærgårds-idyl og gyldne genhør. Det danske hold kom lige fra grillen og strandstolen - og nappede de seneste tre europamestre på stribe. Men hvordan gik det egentlig i kvalifikationen? Hvorfor vendte Brian Laudrup tilbage efter at være smuttet sammen med Michael? Og hvad sang Ricardo egentlig i bussen efter sejren over Frankrig? Vær med, når Danmark vinder EM - og Hanne Boel synger os alle sammen ind i drømmene.

Vært: Thomas Loft


Bakspejl

DR

Rust i jerntæppet

En forårsdag i 1987 lander en tysk teenager sit lille propelfly på Den Røde Plads i Moskva. Han er fløjet helt fra Finland og ene mand trængt ind i et af verdens mest militært beskyttede områder. Men hvordan kunne det lade sig gøre for den unge Mathias Rust? Og var det bare en farverig handling eller var det en afgørende begivenhed for verdensfreden under Den Kolde Krig?
Redaktion: Celine Klint og Martin Grønne.
Redaktør: Hanne Barslund.


Hjerteflimmer for voksne

DR

Pil & Søren Torpegaard

Pil har altid følt, at hun står udenfor og kigger ind på nogle mennesker, der er langt mere spændende end hende selv. Når andre afviser hende synker Pil ind i en hæk og siger til sig selv, at det er fordi hun kedelig. Men hvad betyder det at være kedelig? Skal man virkelig bungee jumpe for at være tilstrækkelig?
I løbet af det sidste halve år er Søren gået fra at være en massiv pleaser til at være megatræt af pis. Også i hans forhold. 25 års følelser, der pludselig vælter op, betyder, at Søren og hans kæreste har byttet roller. Men skal der altid være en pleaser i et forhold? Og hvordan sørger man for en balance mellem at føje den anden og at være træt af pis?
Vi taler også om, hvordan vi gerne vil fries til (lyt med, Ditte), kælenavne til vores kærester og så nævner Jytte fire commitment punkter, som skal op på køleskabet
Gæster: Pil & Søren Torpegaard.
Ekspert: Jytte Vikkelsøe.
Vært: Sebastian Lynggaard.
Producer


Er håbet stadig grønt?

DR

8:8 - Alberte går i naturterapi

Ord er smukke, men hvad gør man, når klimaangsten sidder dybt i kroppen? Man går i terapi selvfølgelig. Derfor er Alberte kørt til Røsnæs for at besøge Lasse Thomas. Han kender naturens helende kræfter. Både for krop og sjæl. Han mener at vores sundhed afhænger af naturens sundhed og omvendt. Derfor skal håbet for naturen også findes i naturen selv. Og selvfølgelig er det stadig grønt.
Medvirkende: Naturterapeut Lasse Thomas Edlev og bioetiker Mickey Gjerris.
(Sendt første gang 31. december 2012).


00'erne

DR

Mandag 17. jun. 2024

Kom ind i den musikalske tidskapsel, hvor vi genopliver og genoplever årtusindets første årti.
Her spiller vi udelukkende musik fra tiden, hvor musikken kom på internettet og MP3-afspillere og New York igen blev sat på rock-verdenskortet. Dengang vi fik vores boogie på til Boogie-TV, mens vi rockede skinny jeans og fedtet hår.
Forvent masser af følsom indie, spids garageguitar og electrorock krydret med dancepunk, grime, numetal og emorock - og masser af indiesleaze.
Med andre ord - alt det bedste fra 00'erne!
Vært: Robert Haugsted.


Mine smukke veninder

DR

Mine smukke veninder 4:4

Da Zara mødes med den sidste af sine smukke veninder, nemlig hjerteveninden Jin, som har et helt andet perspektiv på dengang end Zara - betyder det at Zara må korrigere sin egen fortælling og se nogle svære ting i øjnene. Det giver hende nyt mod og nyt syn på sit projekt. Og på trods af corona-epidemi lykkes det endelig at få samlet alle pigerne til den endelige konfrontation på Annes barndomsværelse i rundkreds - som i gamle dage - måske bliver det den sidste rundkreds nogensinde?
Tilrettelæggelse: Zara Wölck.
Producer: Torben Brandt.
Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk


Gidselforhandleren

DR

Gidselforhandleren 3:3

Islamisk Stat har fået overleveret rygsækken med løsesummen på 15 millioner kr., men de har ikke fortalt Jens, hvordan og hvornår Daniel Rye vil blive sat fri. Og James Foley sidder stadig fanget uden at der er kommet gang i forhandlingerne.
Tilrettelæggelse: Camilla Magid.
Producer og redaktør: Torben Brandt.
Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk
(Sendt første gang 7. oktober 2020).


Kierkegaard på egen krop

DR

5:5 - Tvivl

"Jeg har brugt 10.000 timer på at være i tvivl". Når Thomas og en masse andre mennesker idag paralyseres af stress, skyldes det ofte, hvad Kierkegaard ville kalde, mulighedsfortvivlelse. Christian giver Thomas den sidste opgave, som bringer ham lidt tættere på sit livs mening.
Produceret for DR af Buddy Buddy.


Nye skrivende

DR

Ingrid Nymo

Ligesom flere andre debutanter for tiden interesserer Ingrid Nymo sig for sorg og den afbrudte relation til den afdøde mor eller far. I Ingrid Nymos tilfælde var det hendes fars død, der satte gang i trangen til at skrive en længere sammenhængende fortælling. Diana Bach er fulgt med Ingrid Nymo til barndommens landskab i Thy, som også danner ramme for en del af hendes debutroman Kloster.
Vært: Diana Bach.


Mon Amie Complexe

DR

Søndag 16. jun. 2024

Louise Lolle og Lydmor i en vild og uforudsigelig rejse gennem det smukke, smertefulde og magiske skabende liv.


Carsten Jensen i krise

DR

4:4 - Med brændte vinger

På sin venstre skulder havde Carstens stedsøn, Raph tatoveret en Ikaros-vinge, inspireret af den græske myte om drengen Ikaros, der flyver for tæt på solen, brænder vingerne, falder ned og dør. Spørgsmålet er om menneskeheden også er fløjet for tæt på, eller om vi stadig kan nå at lime vingerne fast.
Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen.
Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen.
Klip og mix: Jacob Heldt.
(Sendt første gang 16. september 2020).


Dræb for Danmark

DR

5:5 - Dræberen i buret

Egentlig begyndte det så godt. Minken skulle jo bare sidde i sit bur og æde sig til en flot blank pels, så vi kunne slå den ihjel, flå den og lave den til en pæn håndtaske. Det skulle vel ikke være så svært ... minken havde én sølle opgave. Der er bare lige det problem, at hvis minken slipper ud i naturen, forvandles den omgående til en effektiv, bestialsk dræbermaskine, som kaster sig i flæsket på stort set alt den møder.
Medvirkende: Jørgen Jacobsen, Jens-Christian Svenning, Bengt Holst, Lea Wermelin og Maja Thiele.
Redaktion: Tobias Sydradal og Christoffer Heide Høyer.
Klip og lyddesign: David Lynge.
Redaktør: Carsten Nymann.


Forbudte møder

DR

4:4 - om datingkultur, usikkerheder og hvorfor dans er så farlig for den hvide mand

Moeisha Aden er transkvinde og er først efter sin transition begyndt at date etnisk danske mænd. Det har givet anledning til en masse spørgsmål: Hvordan dater man som kvinde? Hvilke forventninger er der? Og hvordan føles det for en mand at sidde over for hende på en date? Hun har derfor inviteret Anders Haahr Rasmussen, journalist og forfatter til bogen "En fandens mand", på date i studiet, så hun netop kan øve sig i at date. Det bliver en snak om kønsroller, den hvide mands usikkerhed, og hvordan og hvornår man fortæller sin date, at man er transkvinde?
'Forbudte møder' er sidste afsnit i en række samtaler om det svære forhold mellem minoritetskvinder og danske mænd.
Medvirkende: Moeisha Ali Adan, fordragsholder, performer og forfatter og Anders Haahr Rasmussen, forfatter og journalist.
Foto: Anne Pilegaard Petersen.
Tilrettelægger: Anne Pilegaard Pet


Børnelokkeren

DR

4:4 - En del af mig

Rune og Mette taler for første gang med hinanden om, hvordan overgrebene i barndommen har påvirket dem som voksne. Noget af det, de har kæmpet med er skylden og skammen over, at de selv opsøgte overgrebene. For det var rart og noget, som Jens fik til at virke helt normalt. De håber, at deres historie kan få flere til at stå frem og fortælle deres.
Ide, tilrettelæggelse og interview: Maren Urban Swart og Ole Fugl.
Klip og lyddesign: Ole Fugl.
I redaktionen: Oliver Hoffmann Bech og Mathias Hau Nørgaard.
Redaktører: Hanne Barslund (DR) og Karen Albertsen (Munck).
Produceret for DR af Munck Studios København.


Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

DR

Hvad nu hvis...? 5:5 - Al Gore havde vundet præsidentvalget i 2000?

Hvordan ville det være gået, hvis USA's præsident i år 2000 var blevet Al Gore og ikke George W. Bush? Kan det tænkes at amerikanerne havde været verdens førende inden for alternativ energi og at al-Qaedas terrorangreb 9/11 aldrig var blevet en realitet?
Gæst: Jørn Brøndal, professor og centerleder, Syddansk Universitet.


Er der liv på Venus?

DR

5:5 - Livet

En stor undersøgelse fra sidste år viste, at kvinder har mindre lyst til sex end mænd, at de onanerer halvt så meget som mænd og desuden får meget færre orgasmer end mænd.
I denne serie dykker Anne Sofie Allarp langt ind i den kvindelige seksualitet og søger svar i bl.a. fysiologien, biologien, adfærdspsykologien og sexologien på, hvorfor der er den forskel.
Vært, ide og tilrettelæggelse: Anne Sofie Allarp.
Teknik: Anne Lundager.
I redaktionen: Oliver Bech og Hanne Budtz.
Redaktør: Karen Albertsen.
Medvirkende: Sara Skaarup, journalist og sexolog & Christian Graugaard, læge og professor i almen sexologi, Klinisk Institut, Aalborg Universitet.
Produceret for DR af Munck Studios København.


De kontroversielle

DR

5:5 - Kåre Bluitgen

Da Kåre Bluitgen ikke kunne finde nogen tegner, der turde tegne profeten Muhammed, fik Jyllands-Posten en kontroversiel idé. Resten er som bekendt historie. Men faktisk rækker Kåre Bluitgens kontroversielle virke langt længere tilbage i tiden. I 1998 udgav han for eksempel bogen 'De Nye Danskere'. Den skulle tage fat i alle tabuerne knyttet til indvandring, og indeholdt også eksempler på racistiske vittigheder. Kåre Bluitgen er sidste gæst hos Klaus Rothstein i serien. De to taler om nødvendigheden af det kontroversielle, om prisen for at være det, og så tager Klaus Rothstein stilling til, om samtalerne med de kontroversielle har inspireret ham til at træde ud af konformitetens skygge. Bør han slutte sig til de kontroversielles rækker?
Vært: Klaus Rothstein.


Blod, sved og skabertrang

DR

5:5 - Tanja Schlander

Tanja Schlander er lydkunstner, zoneterapeut, clairvoyant, og så går hun på astrolog-skole. I den sidste episode af Blod, sved og skabertrang har filmmanuskriptforfatter Anna Emma Haudal inviteret hende til en samtale om spiritualitet og bevidstheden om sit eget indre lys. Anna Emma Haudal spørger gennem Tanja Schlander stjernerne og planeterne, om hun har fundet sin rette hylde som skaber af filmkunst.
Vært: Anna Emma Haudal.
Tilrettelægger: Diana Bach.
Redaktør: Mette Willumsen.
(Sendt første gang 28. juli 2020).


Den grusomme mand

DR

5:5 - Den forkrøblede mand

Om psykisk vold og smuldrende mandeidealer.
Medvirkende: Christian Legind, Mikkel Thorup, og Maia Kahlke Lorentzen.
Tilrettelagt af Georg Larsen.


En rødvinsplettet barndom

DR

4:4 - Ansvaret

Katrine og hendes bror kunne godt tænke sig, at deres børn oplevede at have deres kærlige bedstemor omkring sig. Men det er ikke altid, det kan lade sig gøre, for deres mor falder i flasken med jævne mellemrum.
Og de to søskende ønsker ikke, at deres børn skal udsættes for samme slags svigt, som de selv blev.
Medvirkende: Katrine Quorning, Jakob Quorning, Mads Lykke og psykolog Helle Lindgaard.
Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.
I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm.
(Sendt første gang 23. juli 2020).


Sig noget sjovt - historien om dansk stand-up

DR

Sig noget sjovt 5:5 - Bare rolig, det blir' på dansk

Melvin sidder backstage og er gået i sort. Han troede, at han skulle optæde for en lille julefrokost. Men ude i salen sidder 900 gæster og venter. Melvin har ikke forberedt et show. Han bliver nødt til at improvisere og trække på alt, hvad han har lært...
Medvirkende: Melvin Kakooza.
Vært: Kathrine Abrahamsen.
Redaktion: Emil Riscaldini, Michael Charles Gaunt og Frederik Bækgaard Ludwigs.
Redaktør: Sandra Mia Susgaard.


I min lomme ligger en sten

DR

4:4 - Ret til at sørge

Alle eleverne i børnehaveklassen sidder på deres plads, da Line Kirsten træder ind med en voksen i hånden. En klassekammerat spørger højt: "Er din lillesøster død?". Line Kirsten nikker: "Ja".

Vært: Line Kirsten Nikolajsen
Medvirkende: Susanne Nikolajsen, Ole Nikolajsen, Magnus Nikolajsen og Laura Nikolajsen.
Klip og tilrettelæggelse: Babak Vakili
Lyddesign: Ida Skjerk
Redaktør: Karen Straarup
Programansvarlig: Tine Maria Borresø


Tynd og glad?

DR

Tynd og glad? 8:8

Undersøgelsen af om man virkelig bliver glad af at være tynd, er ved at være bragt til ende. Anna Emma Haudal skal sendes tilbage til sin filmproduktion - forhåbentlig med en større forståelse for, hvorfor hun er så bange for at blive tyk og måske endda med en større accept af sin egen krop, som den ser ud her og nu. Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg samler trådene ved at understrege, at mennesket ikke er en maskine, men et levende væsen, som tager form efter omstændigheder omkring sig. Det skal derfor være op til den enkelte at bestemme, om det er godt eller skidt for hende (eller ham) at være tyk. Og måske tillade at det er begge dele på en gang.
Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal.
Medvirkende: Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen og manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal.


Ikonet ingen husker

DR

4:4 Ude i kulden

Grænsearkitekten H.P. Hanssen er blevet sat ud på et sidespor, da genforeningen skal fejres i sommeren 1920. Ham der stod forrest i kampen for en ny grænse, er pludselig fjernet fra festlighederne. Journalist Niklas Møller Jørgensen får et tip om, at den danske konge står bag H.P. Hanssens nedtur. Men kan det virkelig passe, at kongen har været så sur på H.P. Hanssen, at grænsearkitekten har været udsat for et royalt attentat?
Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen.
Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter.
Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm.
Redaktør: Anne Skjerning.
Programansvarlig: Jens Conrad.
(Sendt første gang 9. juli).


Tys tys, vi er tyske

DR

3:3 Skyld

Marianne Kley kommer af det tyske mindretal og hendes farfar var en fremtrædende nazist i Haderslev under 2. verdenskrig. Hun har i store dele af sit liv haft en fornemmelse af, at folk dømmer hende kollektivt for tyskernes krigsforbrydelser. De to verdenskrige og Genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920 har præget sønderjyske familier i en grad, som resten af Danmark måske kan have svært ved at forstå. Begivenhederne har skabt et stridigt forhold mellem sønderjyder og tyskere - et forhold infiltreret med splittelse, skyld og skam.
Medvirkende:
Marianne Kley, korrespondent.
Finn Jacobsen, ingeniør.
Nanna Kley, datter.
Ida Kley, datter.
Poul Duedahl, historieprofessor ved Aalborg Universitet
Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen. Redaktør: Mette Willumsen.
(Sendt første gang 29. maj 2020).


Oprør for livet

DR

4:4 - Oprør 2.0

Corona har ændret hele den aktivistiske virkelighed. Nynne går i gang med at planlægge et nyt slags oprør, for Extinction Rebellion vil ikke lukke byen ned alligevel, nu hvor Mette Frederiksen er kommet dem i forkøbet. Både Karla og Nynne sidder i isolation, og Karla følger med mens Nynne planlægger et nyt digitalt oprør.
Produceret for DR af Munck Studios København.


Morgenklubben

DR

Søndag 19. maj 2024

Tidlig morgen med Julie Bundgaard, faste morgenritualer og masser af musik. Du kan for eksempel bestille en "Kropslig Kickstarter" eller en "Hjertestartersang" på morgenklubben@dr.dk


P1 Podcastserier

DR

Radiofortællinger: Roser og raseri

Emelies temperament er voldsomt og der er ikke langt fra irritation til raseri. Hun bliver kaldt en lille hidsigprop, så et problembarn og så en rebel. Det går ud over alt muligt, møblerne, klassekammeraterne, lærerne, andre mennesker og i den sidste ende også hende selv.
-I denne fortælling følger vi Emelies vrede og hendes forsøg på at sætte ord på - gennem splittede klasseværelser, på inspektørens kontor, skoletoiletterne og hendes mørke teenageværelse - frem til den tid hvor et tilbud fra ungdomsskolen skal ændre alt.
C:NTACT Teater´s forestilling 'Restgruppen', har inspireret til denne Radiofortælling.
Tilrettelæggelse: Lea Linstow.
Redaktør og producer: Torben Brandt.

Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk


Pilgrim - på rejse i troens univers

DR

Pilgrim: Fest for Grundtvig (1:2)

Den lille Mygind kirke er fyldt op til sangfest for livet. Salmer skrevet af Grundtvig fra vugge til grav, fra advent til pinse, til sorg og til glæde. Alle med små personlige introduktioner fra den sangglade forsamling.
Vært: Anders Laugesen.
(Sendt første gang 9. juni).


Margrethe af Europa

DR

Den sårbare magt 3:3

Om at være personlig og om at ville lave om på magtens anatomi.
Hun er det tætteste, man kommer på en international rockstjerne i europæisk politik. Margrethe Vestager har nået toppen af Europa, men vejen dertil er gået gennem et minefelt af magtkampe på Christiansborg. "Margrethe af Europa" er historien om den generte præstedatter fra Vestjylland, der ville noget og kom længere end de fleste danskere før hende. Det er en historie om magt, om at bruge den, stå ved den, og tilstå, at man også bliver korrumperet af den. Paula Larrain undersøger Margrethe Vestagers magt gennem en hidtil uhørt metode.


Naturens Symfoni

DR

5:5 - Byen

Byen er på mange måder det modsatte af natur. Og musikken, der tager udgangspunkt i byen, har også meget ofte handlet om byens teknologi, fart og maskiner. Men nyere komponister er begyndt at betragte naturen og byen på en ny måde. I takt med at mennesket har sat sit aftryk overalt på kloden, giver det måske ikke længere mening at tale om naturen og kulturen som to forskellige ting? Hør om den første elektroniske musiker i Danmark, Else Marie Pade, og mød komponisterne Bent Sørensen og Jacob Kierkegaard, der på forskellig vis beskæftiger sig med byen - og naturen - i deres musik.
Tilrettelagt af Anna Thaulow og Mikkel Bøgeskov Andersson.
Produceret for DR af Filt Cph og Hz&Tone.
(Sendt første gang 31. maj).


Kærlighed i karantæne

DR

Kærlighed i karantæne 3:3

I tredje program skal du møde Nadja, som har valgt at isolere sig selv med sine forældre. Malou lever i et åbent forhold, hvilket ikke passer så godt ind i en tid, hvor man skal holde afstand til andre. Martin, der oplever alternative scoretricks på Tinder. Ida har måttet ses med sin kæreste på en anderledes måde end normalt og Maria, som har fundet næstekærligheden frem.
Redaktion: Mads Petter Kühnel, Celine Klint,
Nicholas Durup Thomsen, Mikkel Rönnau,
Anne Pilegaard Petersen og Lucas Francis Claver.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Norsken, svensken og dansken

DR

Valg og sexisme

Hvorfor går Norden i utakt med resten af EU? Bør gangsterrap censureres? Og er Danmark mere sexistisk end sine nordiske naboer?


Bestjålet af hjemmehjælperen

DR

3:3 - "Ingen forsikring vil dække"

"NÅR MAN MODTAGER HJEMMEHJÆLP ER DET SOM AT BO MED EN ÅBEN DØR".
Efter historien om at Gentofte Kommune havde sendt en tyveritiltalt hjemmehjælper ind i Birgits hjem, dukker der flere sager op.
Andre har på samme måde oplevet, at familiemedlemmer bliver bestjålet af en hjemmehjælper, der allerede er tiltalt eller dømt for lignende kriminalitet.
Og fælles for dem alle er, at deres forsikringsselskaber nægter at dække de ting, der er blevet stjålet.
Tilrettelægger: Søren Mejer Jensen. Lyddesign: Marie Kildebæk og Adam Emil Schønnemann Schierbeck Redaktør Jens Vithner Hansen.


Genstart

DR

Allieret under anklage

Han agerer politisk, antisemitisk og sætter sit eget og hele domstolens ry over styr, lyder det. Anklagerne mod chefanklager, Karim Khan falder prompte. Han har netop anmodet den Internationale domstol i Haag om at udstede en arrestordre mod Hamas-ledelsen og den israelske forsvarsminister og premierminister, Benjamin Netanyahu. Alle mistænkt for krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden. Det er første gang i historien, at en vestlig allieret og leder af et demokrati mødes af den her type anklager. Og både Israel og USA fordømmer straks både selve straffedomstolen og chefanklageren Karim Khan. Men hvad ligger bag denne vrede? DR's Mellemøstkorrespondent, Puk Damsgård fortæller, hvad det er for en hvepserede som chefanklageren, Karim Khan, nu har stukket hovedet ind i.
Vært: Simon Stefanski.
Program publiceret i DR Lyd d. 28/5.


Nordfronten

DR

2:2 - Vi vil tage magten i Norden

P1 Dokumentar rejser til Midtsverige. Efter fængslingen af en af de danske ledere har P1 Dokumentar højst usædvanligt fået en aftale om interview med den øverste leder af den Nordiske Modstandsbevægelse. En mand, der normalt aldrig giver interviews til de etablerede medier. Håbet er at få kastet lys over, hvad målet for Nordiske Modstandsbevægelse er, både i Skandinavien og i Danmark, og hvilke midler er de villige til at bruge for at nå deres mål. For i Sverige er flere personer, der tidligere var medlemmer dømt for bombeattentater.


Farlige toner - historien om dansk jazz

DR

Farlige toner 7:7 - Ingen regler

Vores saga om 100 års jazz i Danmark slutter i en gammel slagtestald i den brune kødby i København. Hver mandag i årene 2014-2020 blev det ramponerede lokale forvandlet til en magisk æske af musikalske eksperimenter. Historien om Mandagsklubben er en fortælling om, hvad der sker, når man dropper alle regler og konventioner og slipper musikken helt fri. Her var alle genrer og musikere velkomne til at spille lige det, de ville.
Vært: Kresten Osgood.
Tilrettelæggere: Celine Klint og Mikkel Rønnau.
Lyddesign: Mikkel Rønnau.
Redaktører: Mikkel Rønnau og Rune Sparre Geertsen.
Indtaling: Steen Jørgensen.
Produceret for DR af Filt Cph.
(Sendt første gang 4. april 2021).


Den sidste modstandsmand

DR

5:5 - Freden har en bitter smag

Min farfar og Christian Svendsen er fragtet til kz-lejren Dachau. Der er lig, udsultede fanger og en stank af stegt kød fra krematoriet. Men snart bliver de reddet, og den store fred bryder ud. Freden har dog en bitter smag for min farfar - og så har han svoret, at der er én, han vil slå ihjel.
Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions.
(Sendt første gang 26. april).


Zissel og Eliten

DR

Afslutning på hele serien

Zissel har været i lære hos kultureliten, i erhvervslivet og senest hos den politiske elite, og nu lakker det mod enden. Zissel og programmets hussociolog Christoph Ellersgaard samler op på næsten to års studier af nogle af de mest magtfulde danskere.


På Bagsædet - med Hav & Kamal

DR

Sidste tur i bilen

I dag er en sørgelig dag. Drengene stopper i DR. Sidste køretur i arabaen, hvor Hav & Kamal tager de sjoveste momenter med og noget, som de har fortrudt, som er blevet sagt. Vi elsker jer. Tak for to sindssyge år


I planetens tjeneste

DR

6:6 - Klimakamp i angstens tidsalder

Efter kollapset i 2009 var der i årevis stille omkring klimabevægelsen. Men en ny generation har meldt sig på banen, en generation af unge - og børn - der ikke er bange for at tale om følelser og angst. De har sat sig for at mobilisere folket og få vedtaget en klimalov.
Serien er tilrettelagt af Celine Klint, Amanda Boie Hvid og Emil Rothstein Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret for DR af Filt Cph.


Kvinderne på kvisten

DR

Kvinderne på kvisten 2:2

Alle talte vi om det: A-kraft eller ej? I dette afsnit tager Kvinderne på Kvisten os med om bag linjerne. For hvad var det for en politisk proces, der afgjorde, at Danmark ikke blev et kernekraftland?
(Sendt første gang 17. februar 2020).


Kortsluttet

DR

Kortsluttet takker af

Mikkel og Esben siger farvel til både hinanden og Kortsluttet med et program om de techtemaer, der især har fyldt i programmets historie. Vores hverdag er gennemsyret af teknologi, men nogle udviklinger har en særlig plads i værternes hjerter. Lyt med for at høre om yndlingsemnerne og om planerne for, hvad Mikkel og Esben vil have fingrene i fremover.
Derudover: En stamgæst dukker op og giver en sidste omgang tips til filsortering og apps, der kan booste din personlige produktivitet.
Medvirkende: Anders Høeg Nissen.
kortsluttet@dr.dk


Mænd der ødelægger kvinder

DR

Dommen over serieafpresseren

I USA bliver serieafpresseren stillet for retten. Han skal nu konfronteres med de mange piger og unge kvinder han har igennem flere år har afpresset. Og her viser det sig, at Kaspers materiale kommer til at spille en betydelig rolle.


vær.her.nu

DR

Søndag 12. maj 2024

Vært: Mads Axelsen.


Tal til mig

DR

Mirjam Capelle: Jeg vidste godt at hans død ikke hang sammen med min graviditet - men det gjorde det for mig alligevel

Psykolog og forfatter Mirijam Capelles opvækst var ikke religiøs, men påvirket af forældrenes bagage og traumer fra fortiden. Tiden som barn var præget af utryghed, så i stedet fandt hun tryghed hos sin bror der oplevede det samme. Han blev et knudepunkt for samhørighed og symbiose i opvæksten, så den dag han døde og en sen graviditet uventet blev til virkelighed opstod der en forbindelse til det åndelige.
Vært: Iben Maria Zeuthen.


Musiklivet med Carsten Holm

DR

Mandag 13. maj 2024

Musiklivet med Carsten Holm


Stegelmanns score

DR

Fremtidens Musik

Musik fra film og computerspil.
Jakob Stegelmann og hans medvært Ida Rud spiller ny og gammel symfonisk musik fra film, spil og tv-serier.


Hvad skal vi med konger?

DR

6:6 - Eftermæle

Hvad gør kongerne for at styre folkets opfattelse af dem? Netop på det punkt har Kongehuset altid været fremme i skoene.
Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund.
Vært: Jakob Thygesen.
Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen.
Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen.
Redaktør: Louise Witt-Hansen.
Producent: Ida Holten Ebbesen.


Den sandsynlige morder

DR

7:7 - En ny begyndelse

Mogens og Berits ærkefjende Bruno tager bladet fra munden, og Berit lægger sagen bag sig. Jack er på udgang fra fængslet for første gang - og får en ny begyndelse.


Splittet til atomer

DR

Mew: The Zookeper's Boy

Sara Sadiq Frost og lyddesigner Nina Liv, dykker, sammen med Mew, ned i 'The Zookeper's Boy'.

Gæster: Jonas Bjerre, Silas Graae og Johan Wohlert.
Vært og klipper: Sara Frost.
Medvært og lyddesigner: Nina Liv Benstrup.
Programansvarlig: Anders Stegger.


Læge søger grænser

DR

5:5 - Dommen

Iben har lovet at svare Søren på, om han er "slem". I dette afsnit falder dommen.
(Sendt første gang 3. februar).


Gemt i mørket

DR

4:4 - Ene sad hun ude

I naturen kommer mørket helt af sig selv hver dag, men alligevel er mørke noget mange frygter. I dette afsnit prøver vi den oldnordiske tradition udesidning, hvor man sidder alene ude i skoven fra solnedgang til solopgang for at få svar på livets store spørgsmål. Vi spørger hvordan man bliver ven med mørket.
Medvirkende:
Maria Lisette Jacobsen, troldkyndig og indehaver af Hyldemors have,
Klaus Martiny, speciallæge i psykiatri og forskningslektor ved Københavns Universitet,
Eivind Johansen, psykolog med speciale i skotofobi og
Petra Hrönn Gardarsdottir, oplæsning af Vølvens spådom.
Produceret for DR af MYRKR.


Hallo Far

DR

6:6 - Hvorfor bliver jeg altid parkeret?

Christian sidder alene i sin fars bil og synger med på 80'er-klassikerne i radioen. Han venter på sin far, der er på værtshus og drikker øl.
Medvirkende: Arian Kashef, Runi Lewerissa og Christian Hald.
Redaktion: Babak Vakili, Bastian Bak, Emil Riscaldini og Sandra Mia Susgaard.
Programansvarlig: Tine Maria Borresø.


Tættere på himlen

DR

Med Specktors

Det er fredag og weekend om lidt, så her er der grov stemning, høj energi og hits! hits! hits!
Andrew Moyo har dig. Kom nu!


Manden på gletsjeren

DR

5:5 - Videnskab er videnskab

Både de videnskabelige og personlige fortællinger er vigtige for Sebastian. Men det er vigtigt, at ens følelser ikke løber af med en, så videnskaben bliver glemt.
Serien er produceret på baggrund af, at Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris 2018.
Produceret for DR af Filt Cph.
(Sendt første gang 18. november 2019).


Det Tomme Magasin

DR

MODEM

Det Tomme Magasin takker af. Find ud af hvad der skete med pigerne fra Rædselskabinettet, få Scorekims nytårstips og kom med indenfor i Danmarks nye cyberenhed der skal bekæmpe internettrolls. Tak for denne gang.
Produceret for DR af Doceye Digital.


Vistis vinyler

DR

Tandsmør og brasiliansk gospel

Det bliver fedt i denne uges VV. RIGTIG fedt. Faktisk så meget at man bliver i tvivl om man i virkeligheden var så vild med tandsmør, som man gik og troede.
Det bliver i hvert fald noget man bliver nødt til at tage stilling til, da Jonas Visti hiver et par umanerligt slibrige og slekse r'n'b-prægede gospelnumre fra Brasilien frem.
Muligvis for første gang i programmets historie at Jonas er så i tvivl om hvorvidt det overhovedet er god musik.
Udover det: rødglødende 7" singler fra DR Congo og en hulens masse sindssyg brasiliansk musik!!


Skønhedskontrakten

DR

Skønhedskontrakten 5:5

I 2017 er Cecilie Dissing til en international Skønhedskonkurrence i Italien. Men forholdene i konkurrencen oplever hun som nedladende, ydmygende og seksuelt krænkende. Derfor vil hun advare andre piger mod at melde sig, men det bliver der sat en stopper for.
Tilrettelagt af Gry Hoffmann og Mille Ørsted.
(Sendt første gang 19. december 2019).


Dronekrigeren

DR

Eps. 16 - Dommen

Taxachaufføren har siddet varetægtsfængslet i mere end to år, uden at der er taget stilling til om han er skyldig eller ej. Nu falder der dom mod de tre tiltalte, men det skal vise sig, at det hverken kommer til at gå som anklagemyndigheden eller forsvarerne havde håbet.
Medvirkende: Puk Damsgård, Troels Kingo, Mette Mayli Albæk og Jens Vithner Hansen.
Redaktion: Louise Dalsgaard, Sara Munck Aabenhus og Mahmoud Shiekh Ibrahim.
Klip og lyddesign: Ida Skjerk og Signe Mansdotter.
Redaktør: Jens Vithner Hansen.


Fezten

DR

Fredag 14. jun. 2024

Fezten er et musikprogram, der fanger stemningen af weekend og spiller sange til fredagsbaren. Positiv upbeat musik, som et indie-disco med klubklassikere og tilsat mini-portrættter. Lydsporet til en privatfezt med afstikkere til både køkkenet og soveværelset.
Vært: Niels Fez Pedersen.


Det perfekte offer II

DR

Eps. 14 - De mange spørgsmål

Nu er chancen der. Chancen for at få svar på alle de spørgsmål, som det indtil nu ikke har været muligt at stille.
I den allersidste episode af podcasten får Emil for første gang muligheden for konfrontere Psykolognævnets formand med kritikken af nævnet.
Interviewet skal efterfølgende vække opsigt på Christiansborg.


Ping Pong

DR

Med Dy Plambeck og Morten Pape

Mange ser mig som mønsterbryder og mælkebøttebarn. Men der er mange usynlige ting fra min opvækst, der hænger ved. Min mors sygdom og fars manglende interesse, mobning og andet sidder stadig i kroppen. Jeg ser ikke mig selv som mønsterbryder, men som mønsterforløser. Sådan siger forfatter Morten Pape i samtale med Dy Plambeck. Dy Plambeck har skrevet flere bøger, der også bliver set som portrætter af mennesker på kanten af samfundet. Men måske balancerer vi alle på kanten, spørger hun i denne Ping Pong, der handler om opvækst, drivkraft og forskellen på at klare sig og falde ud over kanten.
Tilrettelægger: Diana Bach.
(Sendt første gang 11. november 2019).


Sygt nok

DR

Vi lukker og slukker

Så er der gået 3.5 år med Sygt Nok på P1, og dagens udsendelse bliver den sidste. Jeg er så glad for de 151 programmer! Vi runder af med to gæster, jeg har været enormt glad for at have med. Udover at være gode fortællere og spændende mennesker, så er de ikke læger. Og pyha for det. Derfor skal den næste time handle om, hvad sundhed er for en teolog, en evolutions-biolog og så mig som medicineren. Vi skal også høre klip fra de seneste års programmer, hvor vi har været omkring alt fra forhuden til EU, og selvfølgelig Corona, som vi nærmest profetisk forudså i august 2019, 3 måneder inden Covid-19 ramte.
Vært: Maja Thiele.
Gæster: Johanne Stubbe Teglbjærg, lektor i teologi på Københavns Universitet. Jørn Madsen, evolutionsbiolog og naturvidenskabsformidler.
Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer.


Brinkmanns briks

DR

TEASER: Burde jeg gå til psykolog?

Hvor dårlig skal jeg have det for at gå til psykolog? Hvad er almindelige udfordringer i livet og hvad er sygeligt? Hvad kan en psykolog hjælpe mig med? Går psykiske lidelser over af sig selv ligesom influenza? Vi tager en statussamtale med psykologfaget i Danmark.
Glæd dig til dagens episode, som du nu kan høre i DR Lyd.
Vært: Svend Brinkmann.
Gæst: Dea Seidenfaden psykolog og forperson Dansk Psykologforening.


Speditørens død - Mysteriet om Morten Nielsen

DR

Speditørens død 4:4 - For ringe til at dø

Morten Nielsen var digter og modstandsmand. Han døde en tragisk død som 22-årig i 1944. Hidtil har beretningen om hans død været, at pistolen gik af ved et uheld. Men den fortælling har skygget for en række andre mulige motiver for hans død. Nu er tiden inde til at konfrontere dem, som har forvaltet historien om Danmarks store digter fra besættelsestiden.
Tilrettelæggelse: Martin Grønne.
(Sendt første gang 29. december 2018).


Verdens bedste lov

DR


Beethovens Strygekvartetter ifølge Kristian Leth

DR