Kontaktannonsen

Podplay

Amanda - singel och redo att träffa sin stora kärlek

I det här avsnittet får ni träffa Amanda, 35 år, som är uppvuxen i Norrköping och som bor i Stockholm. Amanda jobbar som vetenskapskommunikatör.


Missförstå mig rätt

Podplay

MISSFÖRSTÅ OSS RÄTT

Emma och Hannah har ett stort announcement att berätta!

Följ poddens Instagram på @missforstamigrattpodden för att hänga med behind the scenes och ta del av exklusivt innehåll.

Intromusik:
IVORY - MIN RIDAH

//Emma @emmalinneahellstrom och Hannah @hannahklostermann


Strandsatt med Bagge & Wåtz

Podplay

14. Felix Herngren

Felix Herngren regissör och skådespelare känd från bl.a "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", "Solsidan" och karaktärerna "Dan Bäckman" och "Papi Raul" delar med sig av minnen och händelser kopplat till de 6 låtar som han har med sig till en öde ö, när han helt enkelt blivit "Strandsatt".

Följ strandsatt på instagram @strandsattpodcast


Kvartssamtal med Gry Forssell med vänner

Podplay

LÄGENHETSHYFS

27 oktober 2023


Hej Ekonomi

Podplay

I mini-podden ”Hej Ekonomi” pratar vi om olika ämnen på temat privatekonomi med Hanna från Nordax Bank. Här delar hon med sig av vilka samtalsämnen du bör undvika för att inte ställa till med en scen på släktmiddagen, hur du kan blir bättre på att shoppa smart och vilken information du bör dela med din bank och inte. Medverkar gör Erik Wedberg från Mix Megapols eftermiddagar och Hanna Belander från Nordax Bank.


Lägg ut!

Expressen

108. Alla får gråta ut


Karin Olsson om Gudrun Sjödéns tårar i SVT och ”Mediernas” oväntade utveckling. Magnus Alselind om trafikerans vinnare och förlorare.


Gravid

Podplay

Gravid är en gravidpodd som i varje avsnitt tar upp typiska myter som rör graviditeter och att vänta barn. Får man dricka alkohol när man är gravid? Kan man se vilket kön barnet har genom att kolla på magens form? Ska man äta för två när man väntar barn? Programledarna Anna och Amanda pratar personligt om sina tankar om varje gravidmyt och tar upp historier från lyssnare om vad de tycker och tänker. Dessutom är en expert med i varje avsnitt som förklarar vad som faktiskt gäller.


Snabb Fakta

Snabb Fakta

Megalodon - Den Största Hajen Någonsin

Megalodon var en förhistorisk haj som levde i världens hav för ca 4,6 miljoner år sen.I detta avsnitt lär vi oss mer om denna gigantiska varelse.Glöm inte att prenumerera på min Youtube-kanal Snabb Fakta.Instagram: snabb.faktaTIKTOK: riktigasnabbfaktaMail: snabbfakta1@gmail.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Skåpet med Blankens, Swanberg & Öhman

Acast

88. Moraliskt tveksamt

Cecilia Blankens, Johanna Swanberg och Peppe Öhman ställer Skåpet där det ska stå.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Torbjörns Radioprogram

Podplay

40. Fråga en kille - livespecial!

Denna fredag: Fira in nyåret med att lyssna på livesändningen från den 16:e december där Torbjörn och Isac svarade på en massa frågor ur en killes perspektiv!


Himmel och Hilvede

Podplay

Patrik Larsson

Patrik Larsson är gäst i sista Himmel och Hilvede. Kanske för den här säsongen eller för evigt… Vi får svar på en massa viktiga frågor. Som t.ex. varför Patriks ansikte är så deformerat, om han kan tänka sig att byta kön varje gång han nyser och om han tror att liksminkaren kommer göra att han ser bättre ut när han är död. Dessutom gör Karsten något helt otroligt som kommer få tvivlarna att hålla tyst en gång för alla….


Frislag

Expressen

32. Precis som Kim Ganeviks framtid


Oskar Lund och Anders Borgström ger sin syn på Alexander Rudd-bomben, går igenom de 28 lagens silly season och tvingas skicka en ursäkt till ett väldigt starkt nyförvärv.


Framgångsakademin

Framgangsakademin

Framgångsakademin podcast är podden för dig som vill utvecklas, bli effektivare, smartare och lära dig dom absolut främsta teknikerna för att optimera ditt liv. Vill du veta ännu mera gå in på framgangsakademin.se där dom främsta mästarna delar med sig av vad de lärt sig under sin livstid och skapat kurser som hjälpt tusentals personer att nå sina drömmar och mål. https://akademins.framgangsakademin.se/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


DUO

Podplay | qast

79. “Ett slick, sen är du fast!”

I DUO-podden får ni lära känna Mimmi Kapell & Andrea Norrman på ett djupare plan. Tryck på play och häng med oss en stund!
Andrea: https://instagram.com/andreanorrman?utm_medium=copy_link
Mimmi: https://instagram.com/mimmikapells?utm_medium=copy_link
Podden: https://instagram.com/duo.podden?utm_medium=copy_link


Dokumentär: Svenskar i strid

Podplay

Då var det 150 år sedan svenska trupper krigade senast, nu skulle det ske igen. I den dokumentära podcastserien ”Svenskar i Strid” får ni ta del av unika, detaljerade och gripande berättelser från veteraner som deltog i den så kallade Kongokrisen under 1960-talen. Produceras av: Anders Carlborg.


Real Talk med Anty & Diana

Podplay

Tack För Oss!

Anty ska flytta till Umeå och Diana vill inte fortsätta Real Talk utan Anty.
Vi tackar så mycket för tiden vi haft med varandra och med er lyssnare.
Tack för oss!


Allas Idrott

Expressen

5. Pia Sundhage


Pia Sundhage är inte bara en av våra största fotbollsspelare genom tiderna, utan också en av våra största tränare någonsin. Kanske främst känd för sina uppdrag som förbundskapten för stora fotbollsnationer som USA och Sverige, är det nu dags att ta sig an det brasilianska landslaget.


Kärlek & Terapi

Podplay | Soundtelling

Följ med in i terapirummet och var en fluga på väggen då samtalsterapeuten Daniella Gordon träffar både kärlekspar och singlar som söker hjälp. Lyssna till människor som vågar öppna upp sina hjärtan och dela med sig av sina innersta tankar och kärleksproblem. Du får höra de mest intima detaljer och historier en parrelation eller ett singelliv bär på, för att bättre förstå ditt eget liv och dina relationer.


Utmaningspodden

Podplay | Marc Jungermann

7. Titti Schultz, Farao Groth, Hanna Bilén

Den här veckan hör vi Farao Groth bli hårdrockare, Titti Schultz förvandlas till Mikael Persbrandt och Hanna Bilén lansera en ny tradition. Dessutom säljer vi poddstudion till högstbjudande med hjälp av en energisk mäklare med talets gåva. Detta och mycket mer får du njuta av i det 7:e och sista avsnittet av Utmaningspodden!


Jägaren

Polpo Play | Daniel Da Silva

Mattias Heed

ftersök är dagens samtalsämne. Och vem är bättre att prata om eftersök med än Mattias Heed. Han stänger aldrig av ljudet på telefonen utan är alltid redo för att rycka ut om det behövs. Tack Mattias och alla andra eftersöksjägare där ute som hjälper till att avsluta djurens lidande så fort som möjligt dom gånger det inte gått helt enligt plan och ett djur blivit skadeskjutet eller trafikskadat.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Åldersnoja

Elina Du Rietz

12. Åldersnojan är botad?

Elina känner sig botad. Bob är glad för hennes skull. Men vi måste ändå avrunda hela den här resan, och då har vi bjudit in en terapeut som hjälper oss att förstå lite bättre. Philip Ronne. Känner du dig övergiven nu så oroa dig inte, du kan antingen höra av dig till Philip här: http://www.gestaltterapeuterna.se/sok-terapeut/hitta-terapeut/item/philip-ronneEller hålla ut lite, för snart kommer nya avsnitt där vi tar oss an dina och andra okända människors vanlig nojor... NOJAPODDEN. Kommer snart!Support till showen http://supporter.acast.com/aldersnoja. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Killen med skylten +1

Podplay | Creedcast

20. Är Dag Tolstoy nya Killen med skylten?

Vi ringer upp Dag Tolstoy för att låta honom ge svar på tal. Vad är på Fredriks "störningsmoment"-lista denna vecka? Stureplan vs. Söder - vilken vinner? Vart har man roligast? Och vi kör dealbreaker på vår eminenta PRODUCENT!

Lyssna på Podplay!


Två Meter Dumheter

Acast| qast

allting har ett slut.

VI ÄLSKAR ER, VI ÄR SÅ TACKSAMMA FÖR DESSA 2,5 ÅREN TILLSAMMANS MED ER! TACK FÖR ATT NI LYSSNAT, TACK FÖR ALLT SUPPORT, TACK FÖR KÄRLEKEN <3 VI ÄLSKAR ER/ Emilio & Rosanna Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Söndagsvägen

Podplay

6: Ett flödande rikt material

Peter Englund arbetade med “Söndagsvägen” i två år. Hur kändes det att gå tillbaka till en tid som han själv växte upp i? Hur gjorde han för att skriva i en ny genre? Hur ser hans arbetsdag ut? Och vilka är hans egna true crime-favoriter? ”Söndagsvägen” är historien om en mordutredning som var gigantisk 1965 men är bortglömd i dag. Historikern Peter Englund har gått till botten med allt källmaterial för att skriva sin berättelse.
Material från förundersökningen kan du se här:
https://peterenglundsnyawebb.wordpress.com/mina-bocker/sondagsvagen/
Boken från Natur och Kultur kan du köpa här https://www.nok.se/titlar/allmanlitteratursakprosa/
boken-om-ett-brott/
Och här kan du lyssna på Peter Englunds spellista med musik från 1965:
https://open.spotify.com/playlist/0um27mo6rR5LIhjdMpM9Ig?si=J_GOJuCzSz2WxoVVAw-ayQ
Observera att delar av innehållet i boken avslöjas i avsnittet!


Månens sällskap

Expressen

Grand final i skojarbranschen


Vad är då en podd? Månens sällskap tar farväl och drar sig tillbaka in i dunklet. Vi ses i skogen!


TV4Nyheterna Radio

RadioPlay

"Skottlossning på skola i Finland"

Nyheterna Radio 10:00


Ettanpodden

Podplay | Expressen

14. Nicklas Nielsen

Oskar Lund möter Landskronas Nicklas Nielsen.


Vadå då?

RadioPlay

Podden där youtube-kändisarna Kammi och Eskil tar sig an frågor från sina fans. Vägen till att hitta sig själv är inte spikrak och aldrig självklar. Hur vågar ni vara så egna? Hur kommer jag ut som gay? Hur hittar jag min passion? Är några av frågorna Kammi och Eskil ofta får. Vill du bli lycklig och lära dig konsten vara ditt autentiska jag? Lyssna på Kammi och Eskils livserfarenheter och tips i podden "Vadå då?".


Radiomannen Adam Alsing - Vi hörs direkt efter reklamen

RadioPlay

Radiomannen Adam Alsing - Vi hörs direkt efter reklamen

Adam Alsing blev en av Sveriges största och populäraste radioprogramledare med sin unika känsla för underhållning. Folklig, rolig och smart.
Hör Adams radioresa från Frukostpasset på Radio City till NRJ Morgon via succén Äntligen Morgon med Adam, Gry och Anders på Mix Megapol. Det är svensk radiohistoria.
Gäster i podden är Gry Forssell, Messiah Hallberg och Alexander Lindahl.
Programledare: Sven Hallberg


Toppmöte med Anders S

Podplay | Anders S Nilsson

Lotta Lundgren säsongsavslutning

Lotta om tjusningen i att bara sitta å glo, dissar Anders matteorier, hur man bråkar bra, att ha Erik varannan vecka och sex under den viktorianska eran!


Dokumentär: Hjältarna

Podplay | Jenny Burman

En dokumentärpodd om personer som ingriper i olika akuta lägen när livet ställs på sin spets. Det handlar om hjältarna som stoppat våldtäkter, som agerat i allt från bilolyckor till terrorattentat och som blåser i visslan när saker inte står rätt till. Lyssna på starka och gripande berättelser hur det var för personerna som var först på plats. I Hjältarna hyllar vi deras civilkurage och lär av deras erfarenheter. Producerad av Jenny Burman


Älskade Psykopat

Podplay

Tindersvindlaren bedrog Pernilla Sjöholm på över en halv miljon

Pernilla Sjöholm som är känd från den internationella Netflix-dokumentären "The Tinder Swindler" berättar om hur hon blev lurad på 600 000 kronor av Tindersvindlaren. I avsnittet berättar Pernilla hur hon kom i kontakt med mannen, hur han bedrog henne och hur han ödelade hela hennes liv. "Det kändes som att hela min själ blev våldtagen", berättar hon. Tindersvindlaren har lurat kvinnor världen över på omkring totalt 100 miljoner kronor.Följ @alskadepsykopat instagram. Hela säsongen av Älskade psykopat finns på podplay.se eller i appen podplay. https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/alskade-psykopat-294350


Kriget inifrån

Podplay

"Barn dör, kan inte kriget bara ta slut?”

Om familjerna som drabbas av kriget. Och om en akutläkares tårar på barnsjukhuset.


Politikrummet

Expressen

Expressens nyhetspodd om svensk politik, med Viktor Barth-Kron och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.Ansvarig utgivare: Klas GranströmKontakt: redaktionen@expressen.seAnnonsförfrågningar: podcast.sales@bonniernews.se


Do you want to play a game?

RadioPlay

När olyckan slår till

Ibland sker olyckor. Under vissa olyckor kan det gå riktigt illa, man kan klara sig helt, skada sig mer eller mindre, och till och med dö. I detta avsnitt kommer du få höra två berättelser om olyckor där personer blivit väldigt traumatiserade och skadats allvarligt. Historierna är olika, men väldigt obehagliga båda två. En är sann och en är falsk, kan du gissa vilken som är vad? Svaret får du i slutet av avsnittet.

Stort tack till röstskådespelarna Linnéa Gadd och Stefan Hallgren. Jag som berättar historierna heter Johanna Olandersson och går under mitt alias Joyj.


Gränslandet - om idrottens plats i världen

RadioPlay

Varför är idrotten så viktig för diktaturen Kina?

Att samarbeta med telekomjätten Huawei är att samarbeta direkt med den kinesiska diktaturen. Men vilka ambitioner har Kina på ett globalt plan? Och hur har idrotten kunnat spela en viktig roll för Kinas anseende?
Det diskuterar Noa Bachner med Karin Olsson och Jojje Olsson i senaste avsnittet av podden Gränslandet.


How Can We?

Podplay | Knutfabriken

#13 Dr Craig Considine

In this episode, Navid talks to Dr Craig Considine, a scholar and public speaker who has specialized in the relationship between Christians and Muslims.

Follow Dr Considine:
Instagram: @drcraigconsidine
Twitter: @CraigCons
www.drcraigconsidine.com

Author:
Islam in America: Exploring the Issues (Religion in Politics and Society Today)
Muslims in America: Examining the Facts (Contemporary Debates)
Islam, Race, and Pluralism in the Pakistani Diaspora (Studies in Migration and Diaspora)


Sideshow

Podplay | Tommy Svenson och Lovisa Fischerström

Gött mys - Gillar fiskar vibrationer?

Tommy tänker på fiskarna på Universeum som blir varnade om sprängningar i närheten. Lovisa har snöat in på medborgarförslag och en helt ny värld har öppnat sig.


Över min döda kropp

Podplay

339. Tomteknas

Vi rundar av året med en julhälsning. Tomten snor en helikopter, skänker tusentals kronor och går på Bikram yoga medan Nissarna har stormöte i Järna. Och ja: det blir bloopers. Välkomna till årets sista, och kanske sämsta avsnitt.


Storleken spelar roll

RadioPlay

9. Våra unpopular opinions

Alexandra avslöjar vad hon hatar mest och är det här säsongen som Linda-Marie blommar ut?


Mitt i maten

RadioPlay

Mitt i maten med Johan "Matgeek" Hedberg

"Min fru sa, säg upp dig. Du får ett år på dig"
Vi lär känna PR-killen som sadlade om och blev youtubestjärna. Johan Hedberg lär oss mer om asiatisk mat, hotsausetrenden och så försvarar han mjukosten.


Dokumentär: Jag var där

Podplay | Commercial Content

Självmordsbombaren i Stockholm 2010

Mitt i julhandeln 2010 hörs en kraftig smäll i centrala Stockholm. Skräddaren Tony Chalhoub springer ut på gatan och inser att han står bara några meter från en självmordsbombare.


Hallå?

RadioPlay

Hallå? är en helt vanlig snackepodd, förutom en liten detalj - personerna och samtalet är helt påhittat. En gång i veckan får lyssnarna höra Johanna Nordströms och Edvin Törnbloms improviserade karaktärer som diskuterar aktuella ämnen och svåra dilemman.


När Mikrofonen Tystnar

RadioPlay

18. Morgonen efter dagen före.

Så närmar sig historien sitt slut, men är den verkligen slut? Hör författaren Thomas Hansens och mina slutord. God Jul !


Niklas Svensson Intervjuar

RadioPlay

78. Thomas Di Leva

Niklas träffar artisten Thomas Di Leva, som är aktuell med en konsertturné där han tolkar David Bowie.


Musikredaktionen

RadioPlay

5. JUNG

I det här avsnittet gästas jag av favoritbrorsorna - Henrik och Tom Ljungqvist som tillsammans utgör den musikaliska dunder-duon "JUNG".
Deras musik har haft ett fantastiskt genomslag sen dom släppte debutlåten VERA 2018.
Jag har länge sett fram emot att få mysa in mig med dom här två levnadsglada musikgenierna som båda ganska nyligen blev pappor för första gången.
Kanske kan jag få lite pappa-tips?


Ungkarlen Avslöjar Allt

RadioPlay

20. Den stora finalen!

Finalen är äntligen här!
Simon delar ut sin sista ros till tjejen som fångade hans hjärta. Men något verkar inte riktigt stämma kring hans val.
Vi får också en otrolig skvallerleverans av självaste Slaktarn som delar med sig av alldeles ny information.
I det här avsnittet får du verkligen ALLT och lite till!


Sanny & Svensson

Expressen

153. Lagertömningen 2023


Sannys korta liv som agent och Svensson tror han är Daniel Nannskog.


Mellanchefer emellan

Unionen Chef

Hantera konflikter på jobbet

Konflikterna ökar i arbetslivet, och hamnar ofta i knät på mellanchefen att lösa. Interrimschefen Louise Lind har många gånger fått lov att reda ut gamla surdegar. Ibland blir Unionens ombudsman Anna Ekergren inkallad för att medla. I reportaget berättar fd mellanchefen ”Aram” hur han gav upp, konflikterna blev för tuffa.

Mellanchefer emellan Instagram: www.instagram.com/mellanchefer_emellan
Läs mer kring avsnittet: www.unionen.se/mellanchefer-emellan


Jakten på mördaren

Podplay | Springcorn Media

I true crime-podden "Jakten på mördaren" får du varje vecka ta del av ett mordfall. Tillsammans med journalisten Saga Springcorn får du åka tillbaka till tiden då händelsen inträffade och följa med under utredningens gång. Denna podcast tar endast upp fall som är lösta. Podden hette tidigare "Värsta morden". Nya avsnitt släpps varje onsdag, men redan nu kan man lyssna på hela säsongen - bara på Podplay.se eller i Podplay-appen.


Spill the Tea

Podplay | Hanna & Ida

S03E12. Detta är en begravning

Det är ett sorgligt avsnitt tjejerna bjuder på idag, där psykisk ohälsa är i fokus. Efter att ha haft podden i tre säsonger känner tjejerna att det är dags att vara själviska och tar ett beslut som är bäst för dom båda två. Hälsa har varit ett ämne som tagits upp flera gånger i podden, och det är ingen hemlighet att Hanna har haft det tufft det senaste året. Utöver tråkigheterna som berättas i podden så berättar Ida att hon brutit kontakten med en kompis som går emot hennes värderingar. Och Hanna, hon har varit med om respektlösa människor som smygfilmat henne och lagt ut på TikTok.


KPodden

Kamratposten

En värmländsk alien


KP-Lukas flaggfrågar, KP-Jossan nattfnissar och KP-Ludvig tipsar Liv-Mårten om Grängesberg. Dessutom i det matiga mars-avsnittet av KPodden: Studsande grävlingar! Kramiga kossor! Dansande sköldpaddor!


Inte utan min mamma

RadioPlay

Barbro och Monica – "Det ska vara värt att leva hela livet"

Säsongens sista avsnitt gästas av två pionjärer; politikern och forskaren Barbro Westerholm och Hemfrids grundare Monica Lindstedt. De delar erfarenheten om anhörighetsomsorgen av sina föräldrar, betydelsen av samhällets insatser men också vikten av anhörigas engagemang för att få det att fungera. De samtalar om livskvalitet med betydelsen av att känna sig behövd, att ha en uppgift, någon att tycka om och vikten av att ha något att se fram emot.


Cigarett med Tommie X

RadioPlay

Kristoffer "Värvet" Triumf och mystiska Stockholmsprofilen Oda

Varför panikrökte Kristoffer Triumf 19 cigaretter på en flygplats? Borde cigg förbjudas för alla födda efter år 2000? Detta och mycket mer i denna podcast, som spelades in live på Stockholmsklubben Trädgården, de sista skälvande timmarna innan rökförbudet på uteserveringar trädde i kraft.


Lifehacks

RadioPlay

Fixa Själv och Mammasanningar

Vivi Wallin, som driver Mammasanningar och Fixa Själv, gästar Lifehacks den här veckan. Vi får höra om hur contentexperten Vivi gick från att ha jobbat med TV, PR och innehåll på Nordens största contentbyrå till att säga upp sig och satsa på att skapa innehåll till sina egna kanaler Fixa Själv och Mammasanningar. Idag har Vivi över 300 000 följare sammanslaget på sina olika kanaler. Hon lyckas med humor och glädje att varje dag underlätta livet för alla mammor i Sverige. Lyssna på en inspirerande historia och ta del av lifehacks från superkvinnan Vivi Wallin!

Kontakt och fler lifehacks:
Niclas Lij Instagram: https://www.instagram.com/niclaslij/


Måndagsvibe med Hanna och Lojsan

Podplay

257. Reflags hos kompisar, opålitliga killar och Hannas bästisproblem

Hanna skäms över sitt yrke som influencer och Lojsan avslöjar sina knep på förskolan för att dölja vad hon egentligen gör... Idag diskuteras allt från friends with benefits, auror och redflags hos vänner. Men frågan är om det i själva verket är Hanna och Lojsan som är två vandrande redflags?Följ oss på instagram och Tiktok @mandagsvibe, gå med i facebookgruppen "Måndagsvibbare" och skicka dilemman, frågor, am I the asshole och fuckboy or not till mandagsvibepodd@gmail.com. Hadeee!


Il Podino

Podplay | Il Podino

38. Lasagne alla Bolognese

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Skyldig?

Podplay | Advokaterna Martin Persson och Kristofer Stahre

107. Misshandlad av poliser

Vad händer om poliser utan tillåtelse bryter sig in i ditt hem och misshandlar dig? Det kommer Kristofer och Martin svara på i sista avsnittet för säsongen.


Kaos

RadioPlay

Branden på Barnum's Museum

SÄSONGSAVSLUTNING. New York, 1865. PT Barnum och hans museum gör dundersuccé. Men ack, den lycka som varar. Inom kort kommer en våldsam brand sluka hela härligheten, inklusive två vitvalar som går ett fruktansvärt öde till mötes

Outro: "That's Entertainment!"


Ridklubben

Podplay | Gry Forssell, Rebecca Lagin

Allt om hästar och ridning!


Resumé Debrief

Resumé

Allt kommunicerar! Eller? Här pratar vi om aktuella frågor inom reklam och kommunikation tillsammans med spännande gäster från branschen. Högt och lågt, analyserande och diskuterande. Och så har vi kul också.Programledare Amanda TörnerAnsvarig utgivare Yasmine WinbergProducent Julia SiwertzKontakt redaktionen: red@resume.seEn podcast från Bonnier News.


Våra sanningar med Vivi & Carin

Polpo Play | Vivi och Carin

267. Tomas Ledin & Testiklarna I Servetten

Vivi och Carin är trötta efter en fotograferingsdag för sin kommande show, men tur då att det står vin på bordet! Vivi funderar över varför män är kallblodiga i duschen och Carin berättar om sitt besök på Þorrablót (eller Töreblöta som Vivi kallar det) där hon träffat Tomas Ledin, nästan. Dessutom diskuterar tjejerna hur sent man får komma till en middag och ger tips på hur man kan hantera situationen om man ändå blir sen.Med: Vivi Wallin & Carin da SilvaProduktionsbolag: Polpo Play ABwww.polpoplay.comVill du göra reklam i en Polpo-podd?Maila hello@polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Anis Don Demina & Joey Massa – Det är inte hybris om det är sant

RadioPlay

Sommarlov!

Första säsongen avklarad! Nu drar Anis och Joey bland annat ut på turné och släpper musik i sommar! Följ dem på deras sociala medier för att hålla koll på deras sommaräventyr. Ses till hösten!


Fy fan för februari

RadioPlay

28. Hjärnpill & intellektuell onani - Gäst: Mouna Esmaeilzadeh

Dagen är kommen, äntligen sista februari!! Men… februari kommer ju dessvärre nästa år igen. Så hur gör vi då? Doktor Mouna Esmaeilzadeh ger Micael & Petra hopp - vi skulle faktiskt kunna uppleva februari som den allra ljusaste månaden inom en snar framtid...


Two Of a Kind

Janni & Michaela

269. När blev vi kärringar!?

Janni är hemkommen och faller in i den svenska kollektiva depressionen över vädret. Men hon är glad att vara tillbaka med barnen. Michaela känner sig extra sig extra självkritisk och letar efter strategier ut ur sin period. Och Janni glömde väl inte att nämna att hon är glad över att vara tillbaka med barnen? Klipps av Victor Ganguly Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Lilla My

RadioPlay

Optikern

Lilla Mys senaste syntest gick inte bra. Hon vill göra om det... Via telefon.


Bagge med Vänner

RadioPlay

En podd med Anders Bagge och Johanna Lind Bagge om relationer, livet och alla galna upptåg. Personligt, roligt & härligt!


DN Scoop

RadioPlay

Del 2. Övningen inför sjukhusflytten var kaotisk

Även om intentionerna varit goda i planeringen av Stockholms nya universitetssjukhus, så kommer inflytten på NKS att jämföras med ett haveri. Tekniska fel, avsaknad av planering och en 900 meter lång kulvert mellan förlossningen och neonatalen - det är spädbarnen som först drabbas av förvirringen.
DN Scoop berättar hela historien om nya Karolinska Universitetssjukhuset. Om det som börjar i övertygande powerpointpresentationer och slutar i vårdkaos.
Programledare: Alexandra Urisman Otto. Producent: Sandra Löv. Exekutiv producent: Augustin Erba. Ljud och mix: Beppo ljudproduktion.


Mannen Med Den Gula Rocken

Mattias Edborg

Podcasten som inspirerar din kreativitet, väcker din nyfikenhet och tar dig med på en oförutsägbar resa genom berättelser på ett sätt du inte upplevt tidigare. Ett följetongsdrivet format där en berättelse skrivs av flera olika författare, där varken du som lyssnar, eller du som skriver vet hur det kommer att sluta. Här samlas unika historier berättade av er. Nytt avsnitt varje måndag.


Inaktuellt

Podplay

VMA, krig och fingerinvasionen i Jonas (från 11 jan)

Brontén blir värvad av KGB och Bali tycker att män är äckliga.Mejla in dina frågor till: inaktuellt@podplay.seLyssna på Inaktuellt Live VARJE torsdag från kl 09:30 på Podplay.se eller i Podplay-appen för att lyssna och ställa frågor direkt till Jonas, Hasse Brontén, Linnéa Bali och producenten Dawwa.


Snacket Går

RadioPlay

2. Kändisars stökiga Halloween

Vilka kändisar gjorde bort sig under Halloween & vilka är mest "poly"? Vilka idoler har Thobbe smakat på? Snacket går...


Bakom Varumärket

RadioPlay

Thomas Backteman: "Logistik är svårare än kärnkraft"

Jenny och Jessica träffar Thomas Backteman, före detta kommunikationsdirektör på Postnord, som berättar om att hantera kritik mot ett varumärke där få vet om de stora utmaningarna bakom kulisserna. Det pratas även om framtidssäkring och om målet att skicka 4 miljoner försändelser per dygn 2025


Kulturkommissionen

RadioPlay

Har Adam Sandler en själ i ”Uncut gems”?

Spoilervarning! DN:s Greta Thurfjell och Helena Lindblad diskuterar bröderna Safdies omtalade Netflixfilm ”Uncut gems”, med Adam Sandler i huvudrollen.
Hur medberoende kan man egentligen bli av en film? Hur porträtteras frun, spelad av Idina Menzel, och älskarinnan, spelad av Julia Fox? Och vad är det som pågår med Howard Ratners klädstil?
Tekniker: Oliver Bergman.


Skräckinjagande väsen

Podplay

Zombier

I det här avsnittet pratar Miriam och Malin om det som verkar vara mångas mest fruktade varelse. Skräckinjagande väsen är en podd om folktro runt om i världen, med fokus på de varelser som vid olika tidpunkter i historien skrämt upp människor.

skrackinjagandevasen@gmail.com
Instagram: Skrackinjagande_vasen
Facebook: Skräckinjagande väsen

Omslagsbild: Lee W Lundin
www.leewlundin.com

Musik: Myuu - Sweet Dreams are made of screams
Myuu - Shelter
Myuu - Abyss
Myuu - Promise Reprise
Myuu -The crypt
www.thedarkpiano.com

Källor:
https://folklorethursday.com/regional-folklore/enthralled-forever-origins-zombie/
https://mythology.wikia.org/wiki/Zombie
https://www.messynessychic.com/2020/10/22/the-buried-african-folklore-behind-the-pop-culture-zombie/
http://www.umich.edu/~uncanny/zombies.html
https://www.history.com/topics/folklore/history-of-zombies


Partiernas Historia

RadioPlay

Är det månne politik du suktar efter? Då har du kommit helt rätt! Robin Olovsson och Daniel Hermansson, mest kända från Historiepodden, tar sig an samtliga svenska riksdagspartier och berättar om deras historia. Varmt välkomna!


Misslyckade Makthavare

RadioPlay

Ny säsong av Misslyckade Brott

Nu finns det en helt ny säsong av Misslyckade Brott ute att lyssna på!

För att få tillgång till alla nya avsnitt av säsong 8 nu direkt lyssnar du i podplay-appen eller på podplay.se. Det är såklart helt gratis!


Gott Folk

Podplay

37. Nicole Falciani

En av sveriges största influencers gästar podden; Nicole Falciani! Nydumpad och ARG på sitt ex besökte hon podden mer ärlig än nånsin. Vem skulle hon helst vara utan ett år - sin tax eller sin mamma? Och källsorterar hon alla de här buden hon får? Och varför har hon svårt att förlåta? Rafflande lyssning i säsongens sista avsnitt!


Lika & Olika - med Lisa Borg & Emelie Bergstedt

Acast | Lisa Borg och Emelie Bergstedt

307. Gemensamt fokus & Dejta en ny!

Gör behovstestet hos Great earth här: https://www.greatearth.seKoden LIKAOLIKA25 ger 25% rabatt på en hel order.Mail: likaolikapodden@gmail.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Dopamine Release

RadioPlay

Dopamine Release er en podcast, der undersøger hvordan musik påvirker vores hjerne. Musik får os til at smile, snøfte og skråle med. En sang kan give kuldegysninger og øjeblikke af ren lykkefølelse. I alle disse sammenhænge oplever vi en lykkefølelse, som skyldes at vores hjerne frigiver dopamin. Vært på podcasten er Ihan Haydar, der selv er trommeslager i bandet LIGA. Gæst er hjerneforsker og musiker Peter Vuust. I seriens ti episoder analyserer de musik fra Rasmus Seebach, Hugo Helmig, Soleima, Carpark North, Nephew, Nik&Jay, Iris Gold, Benal, Scarlett Pleasure og MØ. Du kan bl.a. høre om, hvorfor vi danser til musik og hvorfor man får en sang på hjernen. Podcasten er produceret og udgivet af Bauer Media i samarbejde med kampagnen Music Against Drugs, der er initieret af Sundhedsstyrelsen, Dansk Live og Roskilde Festival.


Konsten att vara

Podplay

BONUS: Konsten att vara icke-tillbaka

Gruppchattens sämst bevarade hemlighet är ute; här kommer ett jubileumsavsnitt på KAVs femårsdag! Clara sluter fred med sin nemesis (och skapar sig en ny i nästa andetag) och Gustaf har skaffat sig en sexig, sexig grill.


Mod Framtidens Ledarskap

RadioPlay

10. Jan Eliasson om modet att se konflikten i vitögat

Som före detta vice generalsekreterare för FN har Jan Eliasson blivit ett proffs på krishantering och diskussioner. Hör om hans möten med bland andra John F Kennedy och Saddam Hussein och när han avslöjar sina bästa taktiker när det kommer till förhandlingar.


Pop-panelen

RadioPlay

36 Joel Ighe & Calle Nilsmo

Sista Pop-panelen någonsin, catch it here first! Tack alla kära ni som lyssnat, och God Jul!! /Pontus


Laki & Katten

Acast

Lite svamp och lite stil

Laki & Katten podcast avsnitt 151. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


DN Intervju

RadioPlay

Kardinal Anders Arborelius

Katolske kardinalen: "Kristdemokraternas förslag att förbjuda böneutrop verkar inte riktigt genomtänkt." Intervjuare Johar Bendjelloul.


Mord Mot Mord

Podplay | Anna & Karin

307. Barbara Mackles 83 timmar under jord & mordet på Janett Christman

Karin berättar om arvtagerskan Barbara Mackle som blev kidnappad och levande begravd i Georgia 1968. Anna berättar om Janett Christman som hittades mördad i ett hus där hon var barnvakt i Missouri 1950 – ett fruktansvärt sorgligt fall som inspirerat såväl skräckfilmer som urban legends.


Spotlight

Dagens Nyheter

De indiska sopsorterarna som vann miljonvinst på lotteri


När elva kvinnliga sopsorterare i Kerala, Indien, går ihop och köper en lott i monsunlotteriet så vet de inte att köpet ska förändra deras liv för alltid. 

Vad gör man när man går från en lön på 800 kronor i månaden – till att vinna 12 miljoner? 

Programledare: Evelyn Jones. Med DN:s Asienkorrespondent Torbjörn Petersson. 
Producent: Linnéa Hjortstam. 
Foto och ljud: Lotta Härdelin.  


Noll Koll

RadioPlay

20. Fortnite-dansa IRL

I säsongsavslutningen pratas det mycket om Guldtuben, (eller ska vi säga Riggtuben?) och att äta barnmat.


Dejta!

RadioPlay

S02E15 Hur gick det sen?

I veckans avsnitt träffar Anna & Amanda några av de mest minnesvärda gästerna i Dejta och frågar hur det gick efteråt.


Hantverkarpodden

RadioPlay

10. Fräcka stölder

Var går gränsen mellan en löneförmån och stöld? Calle och Anders har exempel som gör det lätt att dra den gränsen.


The sound of inspiration

RadioPlay

11. Så bryter du mönstret med Rickard Beskow & Michal Sitkiewicz

Hur får du tittare att kolla på en 8 minuters reklamfilm?


Snutsnack

Podplay | Hasse Brontén 

297. Per Rune Del 2

Dags för del 2 av Per Rune och Hasse som jobbade samtidigt på Norrmalmspolisen. Hör om hans unika resa från Norrmalm till Skellefteå, Varberg, sen mot Säpo och vidare mot säkerhetsbranschen. Per Runes samlade kunskaper och erfarenheter har också lett fram till en spännande kriminalroman. Avsnittet är uppdelat i två delar.


Fantastiska Farao

RadioPlay

Farao fyller år!

Allt det bästa från Farao och födelsedagsspecial


Frågar Åt En Kompis

Podplay

324. Förhandlingar på längden

Fär man be sin taxi att köra förbi drive-in/drive-thru ? Vilken talang är minst imponerande? och hur som tjej raggar man bäst upp en kille?Ha nu en Baila Chiki Chiki-vecka och ställ dina frågor på @thefragaratenkompisofficial på instagram


Misslyckade Brott

Podplay | Commercial Content

S12E10 Zlatan och surströmmingen

Jöns är rasande efter att Zlatan Ibrahimovic blivit storägare i Hammarby IF. Så han går till attack mot fotbollsstjärnans bostad – både med fula ord och rutten fisk.

Lyssna på hela säsongen nu i podplay-appen eller på podplay.se


Lustnoveller

RadioPlay

3. Abel & Belek

Ett romantiskt möte vid havet. Av: Inti Chavez Perez.


Knoddpodden

RadioPlay

En podd om vardagen kring barn och saker man pratar med andra föräldrar om. Veckopeng, grönsaker, resor… Hur gör du? Inget är pinsamt eller fel. Vi gör alla rätt - på vårt sätt! Öppet & lättsamt med småbarnsföräldrarna Jeanette och Mikaela. Nytt avsnitt varje tisdag!


Trädgårdssnack

Podplay | Hasse Strandberg

Grönt är skönt även på vintern

Vi går mot de mörka månaderna, löven börjar falla på många av våra träd och växter... men inte på alla. I veckans avsnitt av trädgårdssnack bjuder Emma på tips hur man får en grön trädgård även på vintern - städsegröna växter. Emma varvar tujor med granar, lagerhägg, tallar och en och annan året runt grön perenn. Välkommen till Sveriges grönaste trädgårdspodd !


Luringen

RadioPlay

71. Reservhjulet

Vem vill egentligen sno ett resevhjul?


Tilläggstid

RadioPlay

Henry avstängd – får troligtvis sparken

Tilläggstid.


Rockbrunchen

RadioPlay

Det värsta avsnittet

Känsliga lyssnare varnas då såväl språkbruk som samtalsämnen kan uppfattats som stötande…