Tyngre Kraftsport

Tyngre

241. Kjell Egil Bakkelund

Kjell Egil Bakkelund är en norsk styrkelyftare som senaste decenniet dominerat styrkelyft i alla former. Efter att som junior vunnit EM och VM gick han in i senioråldern och började även där vinna det som vinnas kunde. När han vunnit EM och VM i klass 83 kg gick han ner till klass 74 kg och gjorde det samma där samt en seger på World Games. Efter klassiska VM 2023 valde han att göra en riktad satsning mot att försöka åstadkomma samma inom den klassiska lyftningen. Han började med att vid EM i slutet av 2023 chockhöja totalvärldsrekordet till 800 kg och nu har han gjort det igen vid Arnold Classic UK med 815 kg. Idag får vi höra hur det började för Kjell, hur det varit sista året och vad som komma skall! Tyngre Kraftsport är en extra stark podcast, specifikt för dig som är nyfiken på bänkpress, styrkelyft eller strongman. Din värd är världens bäste Josef Eriksson, som varje fredag möter spännande och inspirerande gäster. Du som lyssnar får gärna bety


Tyngre Rehab

Tyngre

180. Tyngre Rehab – The End

Allt som har en början har också ett slut. I det här fallet gäller det vårt arbete och engagemang med Tyngre Rehab. Vi startade upp 2018 med ambitionen att sprida evidensbaserad kunskap inom det muskeloskeletala fältet. Vi tyckte det förekom alldeles mycket bullshit där ute och det saknades en bra informationskanal bland alla sociala medier och poddar. Vi ville ge en nyanserad och forskningsförankrad bild om smärta, skador och träning som inte bygger på "hitte-på" eller allmänt tyckande från nån pt-guru på youtube eller terapuet-influencer på Instagram. Efter 180 unika podcast-avsnitt känner vi oss nöjda. Vi har gjort vår röst hörd, intervjuat en massa gäster inom olika expertområden, avlivat myter, visat på komplexiteten kring smärta, träning och rehab samt betonat betydelsen av patientcentrerad vård. I samråd har vi därför fattat beslut om att avsluta Tyngre Rehab. Det känns vemodigt att släppa taget om något som vi ägnat så mycket tid


Tyngre Old School

Tyngre

274. Matilda Jansson

Podden gästas av Matilda Jansson, digital kreatör och tävlande atlet. Matilda har knäppt några av de mest episka tävlingsbilderna de senaste åren på hemmaplan. Vi pratar med henne om hennes flytt till Spanien, hur det är att vara vegetarian och tävlande atlet samt hur hennes planer ser ut närmaste tiden. Tyngre Old School, med Ashkan Aghili som den gemensamma nämnaren och med Albin Mattsson och Linnea Enstedt som ambulerande sidekick. Podden handlar om ämnen och gäster som motiverar och inspirerar med träningen som en röd tråd. Alla gäster har en historia att berätta som både rör och berör. Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.


Tyngre Dietistpodden

Tyngre

155. Julångest

Temat på avsnittet är julångest samt hur man hanterar ångest kring jul och julmat. Detta är också sista avsnittet och därmed diskuteras den vanligaste lyssnarfrågan podden fått in under dessa två år. Tyngre Dietistpodden görs av värdarna Lova Molin och Karoline Pettersson. Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.


Tyngre Wod Pod

Tyngre

124. Vilka grips ska man välja?

Simon och Hanna pratar om grips och vad man kan tänka på när det gäller att skydda sina händer. Elitatleterna Simon Mäntylä och Hanna Karlsson vet verkligen vad de pratar om – både när det kommer till träning, programmering, kost och tävling. Som dina nya värdar kommer de varje vecka lägga ut texten om allt som hör sporten till. Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.


Tyngre Rubriker

Tyngre

Avsnitt 182: Hälsoresan och 16 weeks of hell

Jacob, Wille, Caroline och Jenny diskuterar tv-serien Hälsoresan där 6 deltagare ska följa konceptet 16 weeks of hell för att komma i form och förbättra sin hälsa. Följ gärna Tyngre Rubriker på Instagram för att få del av relaterat material till podcasten.


Tyngre Träningssnack

Tyngre

Avsnitt 440: Konditionsträning för barn och ungdomar

En lyssnarfråga blev till ett helt avsnitt. Jacob och Wille gör en djupdykning kring konditionsträning och barn. Först blir det en lite diskussion kring barns utveckling från småbarnsåren, genom tonåren, tillväxtspurten och fram tills de rent fysiskt är som vuxna människor. Sen blir det en diskussion kring vad man vet kring konditionsträning och barn idag. Funkar konditionsträning för barn? Är det lönt att köra specifik konditionsträning? Finns det ett tag på hur mycket de kan förbättra sig om de redan är fysiskt aktiva? På Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta och tidigare avsnitt. Hålltider (00:00:00) Intro - Det har öppnat ett nytt gym i Helsingborg Jacob trivdes (fitnessfabriken) (00:01:58) Intro - Friskvårdsbidraget är lite av ett skämt (00:07:33) Konditionsträning för barn och ungdomar (00:09:23) Att forska på barn och träning är väldigt komplicerat av många olika orsaker (00:12:04


Tyngre Fredagsmys

Tyngre

Avsnitt 466 – Pia Jansson gästar

Den här veckan får Carina sällskap av en kompis, kollega och tjattermaja av rang, nämligen Pia Jansson. Pia delar med sig av sin inställning till fitness, som innebär intensiva, kortsiktiga förberedelser inför tävlingar, vilket möjliggör ett balanserat liv utanför sporten. Fitnessprofilen Carina Isaksson samtalar varje fredag om allt som hör begreppet ”fitness” till. Oftast om träning, om kost, om tävling såklart, men även om livet utanför fitnessbubblan. Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.


Tyngre Radio

Tyngre

930: Golf: Leo Rooney om Masters

Exklusiv inblick bakom repen med tränaren Leo Rooney. Vi pratar om Masters, om Augusta och såklart även om den svenska stjärnan Ludvig Åberg. Golf: Leo Rooney om Masters: 00:03:58 – Leo in 01:07:55 – Leo ut Mer från Tyngre Radio Avslutningsvis – du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värdarna blir glada.